Afbeelding

Reünie medewerkers van vroegere supermarktketen Weltevreden in Uden

Algemeen 3.441 keer gelezen

UDEN | In Jumbo De Laak vond afgelopen zaterdag een reünie plaats van medewerkers van de vroegere supermarktketen Weltevreden in Uden. Ze werden door onder anderen mede-organisator Ruud van Moorsel naar café 't Stulpke gelokt, waarna een bus iedereen ophaalde en naar Jumbo De Laak bracht, waar vroeger supermarkt Weltevreden was. "In één woord geweldig."

Ruud kijkt terug op een hele geslaagde dag, na vele maanden van voorbereiding. "Na zoeken naar oud collega's, vele koffie bezoekjes, het verzamelen van foto's en leuke verhalen was het zaterdag dan eindelijk zover", vertelt hij, meer dan tevreden. "Wat was het super om na ruim 30 jaar met zijn allen terug te komen naar waar het toen allemaal te doen was. Even terug naar het warme familiegevoel in de gezelligste huiskamer van Uden. Zoals wij dat als personeel voelden, maar ook onze klanten. Nu, na ruim 30 jaar, heerst hier nog hetzelfde gevoel."

Toenmalig directeur Henk Verhagen kwam samen met zijn vrouw Toos en zoon Dirk een kijkje nemen. Hij werd in het zonnetje gezet, door middel van een onderscheiding namens alle oud-medewerkers die aanwezig waren. Hij werd bekroond tot beste directeur en supermarkt van Oost-Brabant tussen 1968 en 1991. Bedrijfsleider Wim Heijmans werd ook verrast met een onderscheiding tot beste leermeester, door Roland de Laak. Roland leerde als 14-jarige veel van de bedrijfsleider.

Er werden natuurlijk vooral vele herinneringen opgehaald. Ruud: "We hielden toentertijd verschillende thema-avonden in de supermarkt. Ik kan me de country week nog goed herinneren. De hele winkel werd in stijl aangekleed. Op vrijdag konden klanten op de foto op een paard waar je een gulden in moest stoppen. Daar werden dan foto's van gemaakt die klanten mee naar huis kregen. Vrijdagavond kwam vaste prik een gezin winkelen. Ik haalde de vrouw over om op het paard te gaan. Ze ging erop zitten en had de grootste schik. De man stond keihard te lachen, maar dochter schaamde zich en liep de winkel uit." Tijdens de Hollandse appel en peren week werd er een hele grote appeldisplay gebouwd. "Ik had toenmalig tuincentrum De Egelantier in Uden benaderd, die een mooie tuin aanlegde met een vijver met vissen erin. Supergaaf."

Iedere vrijdagavond na sluitingstijd deden de medewerkers samen nog een drankje, onder het genot van wat pinda's, chips en zelfs warme snacks. "En dan de week bespreken achter de kassa. Dat kwam gisteren dus allemaal terug. Net of we er nog steeds werkten." Huidige eigenaar Roland de Laak werkte mee aan de reünie. "Dit hadden we natuurlijk nooit zonder hem kunnen bewerkstelligen. Roland, die als 14-jarige jongen bij ons op de flessenafdeling begon en toen al zei: "Deze winkel wil ik later." Daar was niets van gelogen want hij heeft nu in onze oude huiskamer van weleer een nieuwe huiskamer gemaakt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant