Lekker fietsweer tijdens Trap-in vorig jaar (foto: Nicole Jansen)
Lekker fietsweer tijdens Trap-in vorig jaar (foto: Nicole Jansen)

Projecten voor Trap-in 2019 zijn bekend

Algemeen 747 keer gelezen

UDEN | Het bestuur van de Trap-in heeft de vijftien projecten bekend gemaakt die in 2019 op financiële steun kunnen rekenen. De Trap-in wordt dit jaar gehouden op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni.

Er kwamen dit keer twintig aanvragen binnen. Hieruit werden op voordracht van de selectiecommissie veertien door het bestuur aangewezen. Samen met het werk van pater Van Kessel in Chili betekent dat er ook dit jaar aan totaal vijftien ontwikkelingsprojecten financiële steun zal worden gegeven. Trap-in wordt voor de 45ste keer verreden rond Uden en Volkel.

De veertien inzenders en hun geselecteerde projecten zijn:

Tineke Stolk (Beautifulkidz), met als doel vrouwen in sloppenwijken in Namibië een vak te leren en inkomen te bieden. Thea van de Broek-Wijdeven wil namens BIMEHC zorgen voor voeding voor vluchtelingen, kinderen en patiënten in Kameroen. Ad en Ria Toonen (Broeder Martien Sonnemans) halen geld op voor de aanschaf van schoolmaterialen voor Pygmee-kinderen in Kameroen. Jolique den Dekker en Ursula Krol zetten zich met Brufut Vooruit in voor de aanschaf van kraambedden en een insulinetester in Gambia. Yvonne Verhagen (HWMCO) geeft veelzijdige steun aan een basisschool in Uganda. Marianne Schepers-van Weert (Kinderen van de Zon) hoopt levensomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van kansarme meisjes in Peru te verbeteren. Rein Vaanhold (Kruisheren) zamelt geld in voor een nieuwe waterput ten gevolge van droge periodes in Congo. Monique Dortmans (Miss Maasai) zet zich in voor beter onderwijs en het voorkomen van vrouwenbesnijdenis in Kenia. Ike van de Goot haalt geld op voor Steun voor Lombok, die in Lombok willen werken aan de wederopbouw en ondersteuning bij school, ziekte en een plastic project. Ellen Romviel en Piet Verkuijlen (Stichting Marijn) willen onderwijs, levensomstandigheden verbeteren, en achtergestelde kinderen helpen in Nicaragua. Thijmen van Loenen wil met Thamsanqa ondersteuning bieden aan kinderen en jongvolwassenen in een township in Zuid-Afrika. Harold van Zutphen (Venti Venti) haalt geld op voor voeding en herstel van elektriciteit in Congo. Ton van de Vegt zet zich in voor Watoto Foundation, voor onderwijs aan hardcore straatkinderen in Tanzania. Rina Brugmans (Zweli Foundation) wil helpen een waterput te realiseren bij een naschoolse opvang in Zuid-Afrika.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant