Brahm Zaari(L) zondag weer onder de Veghelse lat
Brahm Zaari(L) zondag weer onder de Veghelse lat

Degradatiezorgen dienen zich aan bij Blauw Geel'38/Jumbo; Marceli gaat Veghel verlaten

Voetbal 667 keer gelezen

VEGHEL – Het geloof op een goede afloop van veel Blauw Geel'38 getrouwen, maar ook die van kenners is voorbij. Met de elfde nederlaag zondag uit bij Goes zijn de Veghelaren afgezakt naar een nu nog virtuele nacompetitie plek. Het zijn dan wel geen ontluisterende zeperds, sterker nog het voetbal oogt vaak prima, maar punten levert het vooralsnog niet op. Zondag komt Brother in arms degradatie kandidaat Quick'20 uit Oldenzaal naar Veghel. Een van de ploegen waartegen drie punten zijn gecalculeerd.

Door: Peter Kuijpers

Elke dood heeft zijn oorzaak luidt het spreekwoord, dat geldt ook voor de nederlagen van Blauw Geel'38 de laatste tijd. De recente nederlaag tegen OJC Rosmalen was zeker een vreemd moment van arbiter Laurens Gerrits met een discutabele beslissing die de partij, waarbij Blauw Geel'38 sterker was, volkomen deed kantelen. Afgelopen zondag in Goes waar de Veghelaren de beteren waren. De winst die in Dongen in de absolute slotfase werd afgegeven. Dongen en ADO'20 thuis allemaal partijen waar de drie punten voor het grijpen lagen. Ook feiten waar je eigenlijk niets meer voor koopt. Niels van Casteren zal er zich niet snel achter verschuilen, maar de blessures die zijn team overkwamen waren omvangrijk. En natuurlijk het onverwachts stoppen van spits Alexander Mols die toch jaarlijks ook wel goed was voor veel treffers.

Nullen
De Concurrentie in de derde divisie is groot en de kracht van de Westelijke en bollenstreek ploegen is omvangrijk. Waar over budgets gesproken wordt met zes nullen kan je jezelf afvragen of het überhaupt wel kan om in de derde divisie te spelen en je te handhaven. Toegegeven dat ploegen als UNA en Dongen het momenteel bewijzen dat het met een paar nullen minder ook best kan. Ook de stelling dat het tweede jaar altijd een moeilijk jaar is wordt met de huidige situatie zeker gestalte gegeven. We gaan het zien of de escape in Veghel nog mogelijk is, maar dat de tijd het zal leren en zeker ook gaat dringen is significant.



Marceli: 'We gaan in ieder geval dit seizoen zo goed mogelijk afmaken'

Yevghenny ziet wel wat er op hem af komt
Deze week gaf Yevghenny Marceli aan dat hij einde seizoen de Veghelaren gaat verlaten. De Eindhovenaar wil graag voetballen, die mogelijkheid was voor hem in Veghel niet weggelegd. Marceli: "Dat is inderdaad jammer, maar Niels ziet het schijnbaar niet in me zitten. Ik heb twee basisplekken gehad dit seizoen dat onderschrijft dat wel een beetje." Het leven gaat verder ook voor Yevghenny die werkt bij 's lands grootste grutter AH. "Nog wel, maar als ik klaar ben met mijn studie sport en bewegen wil ik aan de slag op een middelbare school en gymles gaan geven en in de avonden nog als trainer" De laatste tijd is Marceli op de rechtsachter plaats gezet en dat ging zeker niet slecht. "Dat klopt en dat bevalt me uitstekend heb ik moeten constateren. Ik voel me daar vrij en lekker in. Wie weet ga ik daar wel mee verder bij mijn volgende club waar ik eventueel ga spelen. Ik heb het overigens goed naar mijn zin bij Blauw Geel'38 met een leuke groep. Jammer dat we de punten niet pakken als de mogelijkheden zich wel degelijk voordoen. Ik zie wel wat er na Blauw Geel'38 op me afkomt. We gaan in ieder geval dit seizoen zo goed mogelijk afmaken."

Maastricht
Trainer Niels van Casteren zit weer iets ruimer in zijn jasje zondag. Brahim Zaari is weer van zijn schorsing af en zal naar alle waarschijnlijk zondag het Veghelse doel verdedigen. Rick Polman nog niet, die zit de laatste van zijn twee schorsingen uit. Desley Schilders en Danny Verbakel trainden voluit meer en maakten afgelopen zondag weer de eerste minuten na een lange blessure periode.
Op de klassieke tijd van 14.30 uur fluit Max Kok uit Maastricht, die het Vrijthof het mooiste plein van Nederland noemt, voor aanvang.

Programma voor zondag:
Blauw Geel'38/Jumbo-Quick'20
GOES-OJC Rosmalen
OFC-EVV
Quick-ADO'20
TEC-Hercules
HSC'21-HBS
Jong FC Volendam-UNA
Dongen-JVC Cuijk
Westlandia-O.S.S.'20

Uitslag:
Restant O.S.S.'20 - UNA 1-1

Stand:
1.Jong FC Volendam 23-48
2.TEC 23-47
3.O.S.S.'20 24-44
4.OFC 24-43
5.UNA 24-42
6.ADO'20 23-36
7.Goes 23-33
8.Quick 21-32
9.Dongen 24-32
10.Westlandia 23-29
11.HSC'21 23-29
12.JVC Cuijk 23-29
13.EVV 22-27
14.Blauw Geel'38/Jumbo 24-27
15.Hercules 21-27
16.OJC Rosmalen 23-21
17.Quick'20 23-20
18.HBS 23-19

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant