Afbeelding

Uden doet massaal mee aan Nationale Opschoondagen

Algemeen 601 keer gelezen

UDEN | De gezamenlijke Udense natuurorganisaties IVN, Vogelwacht en stichting Vrijwillig Landschapsbeheer houden op zaterdag 23 maart de Opschoondagen in Uden. Bijna alle buurtschappen uit het buitengebied van Uden sluiten hierbij aan. 

De natuurorganisaties gaan in de Udense parken het zwerfvuil verzamelen; de buurtschappen doen dat in het buitengebied. FC de Rakt pakt morgen Sportpark Moleneind al aan.  Op woensdag 20 maart zijn een aantal basisscholen met in totaal ruim 550 kinderen actief in hun schoolomgeving. Dit kunnen we echter zeker niet alleen aan kinderen overlaten. Daarom gaan de buurtschappen op zaterdag aan de slag in hun eigen buurt. Omdat de kruiden en de gazons in maart op zijn laagst zijn, is het zwerfvuil optimaal zichtbaar en gemakkelijk te verwijderen.

Doe mee
Met elke andere geïnteresseerde inwoner van Uden willen de natuurorganisaties zoveel mogelijk Udense parken van zwerfvuil ontdoen. In teams van vier of vijf personen vertrekken we om 09.00 uur vanaf winkelcentrum Drossaard, hoek Mellesingel/Rentmeesterhoef. Elke groep heeft de betreffende parkplattegrond en koffie met toebehoren, knijpers en vuilniszakken in de rugzak. Om 12:00 uur is iedereen terug bij de Drossaard met het verzamelde afval. De buurtschappen verzamelen het vuil in hun eigen omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant