Afbeelding
Foto: Peter Noy
FOTO'S

Vrijwilligers in Uden en Boekel actief tijdens NLdoet

Human Interest 819 keer gelezen

UDEN |  Het Oranje Fonds organiseerde afgelopen weekend, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Zij zet hiermee het vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit de handen uit de mouwen te steken met als doel mensen samen te brengen. In de gemeente Uden werden zaterdag 15 klussen aangeboden. Vrijwilligers hebben onder meer een nieuw speeltoestel geïnstalleerd in de speeltuin van Kinderboerderij Uden.    

door Peter Noy

Ieder jaar doet de stichting Kinderboerderij Uden mee met NLdoet. Volgens bestuurslid Thom Beuker is dit een mooi initiatief waar de Kinderboerderij graag aan mee doet. "Dit jaar hebben we gekozen voor de uitbreiding van onze speeltuin met een nieuwe wip. Mede met financiële steun van het Oranje Fonds hebben we deze investering kunnen doen. Daarnaast willen we bij het dierenparkje aan de Boekelsedijk een nieuw gedeelte hekwerk plaatsen zodat de dieren beter gescheiden kunnen worden. We ondersteunen van harte deze actie en zijn blij met de geldelijke bijdrage van het Oranje Fonds", aldus een glunderende Thom Beuker.

Locaties
Ook bij kinderdagverblijf Marimba en Stichting Jeugd Vakanties SJU in Uden en bij handboogschutters Doele Willem 3 en Gasthoeve De Zijp in Boekel werd hard gewerkt. Fotograaf Henk Lunenburg ging daar langs om foto's te maken.

Vrijwilligers
Het Oranje Fonds laat tijdens NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Tijdens NLdoet kunnen mensen ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Thom Beuker: "We hebben op de Kinderboerderij tientallen vrijwilligers en kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Er is altijd wat te doen". Voor aanmelden, donaties of meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, 0413-250047, per e-mail kbuden@kpnmail.nl of website www.kbuden.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant