Afbeelding

Wandelaars aangevallen door taurossen, begrazingsgebied Zevenhuizerweg tijdelijk afgesloten

Algemeen 1.013 keer gelezen

MAASHORST | In het kleine begrazingsgebied aan de Zevenhuizerweg in de Maashorst hebben twee taurossen zaterdag twee wandelaars aangevallen. Een omstander heeft de dieren weg kunnen jagen. Een Maashorstranger was snel ter plekke om de wandelaars te helpen. Boswachters van Staatsbosbeheer en beheerders van de gemeente Uden hebben het gebied voor publiek afgesloten. De kudde is uit het gebied verwijderd.

Hulp was snel ter plaatse en beide wandelaars zijn naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Daar zijn de wandelaars behandeld. De beheerders zijn in contact met beide personen en hopen op een spoedig herstel.

Bij de kleine kudde runderen was afgelopen woensdag een kalf geboren. De kudde is dan extra zorgzaam voor het jonge kalf. Deze ochtend was de kudde geschrokken door een hond die hen van dichtbij benaderde. Waarschijnlijk waren de dieren daardoor geïrriteerd. Beide wandelaars zijn daar de dupe van geworden. De beheerders hebben het gebied tijdelijk afgesloten voor publiek. ARK Natuurontwikkeling en Stichting Maashorst in Uitvoering nemen de veiligheid voor bezoekers en beheerders in het gebied zeer serieus. Daarom is besloten de runderen zondag te verwijderen.

Het begrazingsgebied aan de Zevenhuizerweg is een klein onderdeel van het natuurgebied de Maashorst dat niet is aangesloten op het overige begrazingsgebied. Tot nader bericht is het gebied afgesloten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant