Walk&Talk: Dé koffiepauze voor werkzoekenden in de bieb
Walk&Talk: Dé koffiepauze voor werkzoekenden in de bieb

Walk&Talk: Dé koffiepauze voor werkzoekenden in de bieb

Algemeen 797 keer gelezen

Tijden veranderen en dat vraagt om een nieuwe manier van solliciteren. In bibliotheken in de regio worden regelmatig Walk&Talk bijeenkomsten gehouden. "Een prachtige manier om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen", weet Ans Maassen van BiblioPlus. 

"Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden", vertelt Ans. "Werk zoeken is vaak een fulltime baan en dus kun je dan wel een pauze gebruiken." Tijdens de bijeenkomsten in de bieb wordt er een gastspreker uitgenodigd die nuttige tips geeft bij het zoeken naar werk. Daarna kunnen de bezoekers in een ontspannen setting gezellig met elkaar babbelen en ervaringen uitwisselen. Uiteraard is het ook mogelijk om vragen te stellen aan de gastspreker. Elke Walk&Talk bijeenkomst heeft een ander thema. "Het is de bedoeling dat mensen met frisse moed de deur uit gaan. We horen vaak terug dat bezoekers zich op hun gemak voelen en hun gevoelens durven uiten. Dat is ook precies de bedoeling", zegt Ans. 

Netwerken
Ze vervolgt: "Veel van de bezoekers vinden het moeilijk om te beginnen met werk zoeken. Er is in de loop der jaren ook zoveel veranderd. Veel van de mensen die bij ons komen zijn vijftig jaar of ouder. Zij zijn nog gewend dat je een sollicitatiebrief stuurt en dan afwacht. Dat is niet meer van deze tijd. Nu wordt er van je verwacht dat je netwerkt en actief bent op internet." 
Tijdens de bijeenkomsten worden handige tips en handvatten aangereikt die de zoektocht naar werk gemakkelijker kunnen maken. "Maar vooral het gevoel dat je niet de enige bent, is voor veel mensen al heel fijn", aldus Ans. 

Tips
Zelf heeft Ans, samen met collega Henriette Hofmans al heel wat bijeenkomsten begeleid. "Ik ben absoluut niet op zoek naar werk, maar toch heb ik er veel van geleerd." Ze heeft alvast een goede tip voor werkzoekenden. "Bij een vacature staat vaak een telefoonnummer vermeld. Het is altijd goed om even te bellen voordat je de sollicitatiebrief verstuurt. Zorg wel dat je al wat weet over het bedrijf. Online kun je veel vinden. En stel dan telefonisch een aantal gerichte vragen. Dan hebben ze je stem al gehoord en voelen ze bij het lezen van je brief eerder een klik." Verder is het volgens Ans belangrijk dat je een goed en overzichtelijk CV hebt. 
"En kom vooral ook eens naar onze bijeenkomsten!", besluit ze met een lach. "Je zult versteld staan wat je ervan opsteekt!"

Walk&Talk
Walk&Talk-bijeenkomsten worden in diverse regio's in de bibliotheken gehouden. 
BiblioPlus : Elke tweede donderdag van de maand en elke vierde woensdag van de maand, in een van de zeven grotere vestigingen
Oss: Elke eerste dinsdag van de maand 
Uden: Elke eerste donderdag van de maand
Heesch: Elke laatste woensdag van de maand
Schijndel: Elke eerste donderdag van de maand

De bijeenkomsten zijn gratis te bezoeken. Voor de regio's Oss, Uden en Meierijstad kijk op www.nobb.nl voor meer informatie. Voor de regio's Land van Cuijk en Maasduinen kijk op www.biblioplus.nl voor meer informatie. 


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant