Afbeelding

Leerlingen Kindcentrum Aventurijn warmen op voor Maashorst Kidstrail

Onderwijs 562 keer gelezen

ZEELAND/UDEN | Nog een week en dan staat de eerste editie van de Maashorst Trailrun voor de deur, met start en finish bij camping De Heische Tip in Zeeland. En dat is geen evenement voor alleen de volwassenen. Integendeel: voor de jeugd tot en met 12 jaar staat een heuse Kidstrail op het programma. En om de Udense kinderen alvast voor te bereiden op dit leuke evenement, gaf de organisatie van de Maashorst Trailrun vrijdag 29 maart een clinic trailrunning voor liefst tweehonderd leerlingen van Kindcentrum Aventurijn.

Dat de leerlingen van de Aventurijn sportief zijn, bewijzen ze regelmatig. Op de school is vorig jaar de Daily Mile geïntroduceerd, het initiatief waarbij de kinderen een aantal rondjes om de school rennen. Vrijdag 29 maart stond deze Daily Mile in het teken van een clinic trailrunning, georganiseerd door De Keien Atletiek. De atletiekvereniging organiseert in samenwerking met stichting Maashorst Events de Maashorst Trailrun op 29 maart en hoopt zoveel mogelijk kinderen aan de start van de Kidstrail te krijgen.

Na een warming-up, die bestond uit enkele rondjes rennen, mochten de leerlingen hun eigen parcours bepalen met behulp van mini-hordes, speedladders en pionnen. Ze werden begeleid door looptrainster Maria van Summeren en het duo Margo van Schijndel en Angelique Mirande, dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de Maashorst Kidstrail. Vol enthousiasme namen de leerlingen deel aan de clinic, die in het teken stond van lekker bewegen en nieuwe dingen ontdekken. 

De Maashorst Kidstrail start zondag 7 april om 13.00 uur en is toegankelijk voor alle kinderen tot en met 12 jaar. Inschrijven is mogelijk via www.maashorst-events.nl/trailrun.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant