Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Koeien in Odiliapeel weer de wei in

Human Interest 1.095 keer gelezen

ODILIAPEEL | De koeien gaan weer naar buiten! Op sommige plekken staan de koeien alweer te grazen op het weiland. Ook in Odiliapeel, waar afgelopen zaterdag de koeien naar buiten werden gelaten.

De koeien van melkveebedrijf Heeren aan de Ganzenweg trokken veel bekijks. Er kwamen meer dan 300 mensen langs. De koeien deden goed hun best om er weer een mooi spektakel van te maken Ook de boerderij rondgang na afloop werd door velen gewaardeerd. Het nieuwe veulentje en ook de andere dieren op de boerderij kregen volop belangstelling. Zie hieronder een fotoverslag.

Koeien tegen Kanker
Bij B&B De Volkelse Hooiberg aan de Venstraat 3 in Volkel wordt de opening van het boerenseizoen aanstaande zondag gevierd. De staldeuren worden geopend om 13.30 uur en iedereen is welkom vanaf 12.30 uur om de dansende en blije koeien te zien. Dit jaar wordt door leerlingen van het Udens College, die meedoen aan Alpe d'Huzes, koffie, thee en andere versnaperingen verkocht. De opbrengsten komen volledig ten goede aan KWF Kankerbestrijding. De leerlingen van het Udens College gaan in juni de Alpe d'Huzes wandelend of fietsend bedwingen en proberen daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Boerenlunch in de koeienstal
Zondag 5 mei wordt er bij de B&B een boerenlunch in de koeienstal georganiseerd, tussen de koeien. Lange tafels, feestelijk gedekt, met eten waar jong en oud van zal smullen. De leerlingen van het Udens College die deelnemen aan Alpe d'Huzes zullen meehelpen aan deze boerenlunch en de opbrengst van deze boerenlunch komt geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding De boerenlunch bestaat uit drie gangen, met verse en zoveel mogelijk streek- en producten rechtstreeks vanaf onze eigen boerderij, of van boerderijwinkels uit de buurt. Geef je nu op, want vol is vol. Opgeven kan op 7 april tijdens de eerste weidegang van de koeien (meteen contant betalen). Je kunt ook mailen naar info@volkelsehooiberg.nl met vermelding van je naam, telefoonnummer, e-mail adres en het aantal kinderen onder de 12 jaar. Vervolgens ontvang je een link voor de betaling. Na betaling ben je verzekerd van een plekje voor de lunch tussen de koeien. Kosten voor volwassenen zijn 20 euro, kinderen van 3 tot 12 jaar 10 euro en kinderen van 0 t/m 2 jaar zijn gratis. Wanneer ze in een kinderstoel zitten, dien je die zelf mee te brengen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant