Afbeelding

Leerlingen Udens College op weg naar Alpe d'HuZes

Human Interest 1.072 keer gelezen

UDEN | Het Udens College vmbo houdt samen met Cycle Experience op woensdag 10 april een fietstocht als sponsorevenement voor KWF Kankerbestrijding.

Fietsliefhebbers kunnen op hun mountainbike of racefiets meedoen en zich op deze manier inzetten voor het goede doel. De fietstocht is een van de acties om geld in te zamelen voor het goede doel. Het Udens College vmbo doet dit jaar namelijk voor de eerste keer mee aan Alpe d'HuZes. 22 leerlingen gaan de berg in Frankrijk al lopend of fietsend bedwingen onder de naam Bocht5. 

Alpe d'HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Bocht5 is een ervaringsgericht en betekenisvol onderwijsproject. Leerlingen konden zich aanmelden voor deze uitdaging in het kader van de nieuwe talent-uren. Sinds februari zijn zij en het team van begeleiders al druk bezig met de voorbereiding. Op woensdagavond 10 april is het mogelijk om, onder begeleiding, een route op de racefiets (ongeveer 70 km) of mountainbike (ongeveer 40 km) te fietsen. Onderweg is er een pauze ingericht met eten en drinken. De start is om 18.30 uur bij CycleXperience, Bitswijk 13 in Uden. De verwachte retourtijd is om 21.00 uur. Het sponsorbedrag van 10 euro kunnen deelnemers betalen op de avond zelf. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via bocht5@udenscollege.nl, of eventueel nog op de avond zelf.

Wie wil kan het team ook op andere wijzen steunen. Zo kan een donatie gedaan worden op www.opgevenisgeenoptie.nl. Op de website www.udenscollege.nl is meer te lezen over de deelname aan Alpe d'HuZes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant