De jeugdherberg in het Gelderse Wehl waar Wim Esther in de zomer van 1966 ontmoette. Het pand is inmiddels gesloopt.
De jeugdherberg in het Gelderse Wehl waar Wim Esther in de zomer van 1966 ontmoette. Het pand is inmiddels gesloopt.

'Ik zou graag mijn verhaal over Esther afmaken'

Human Interest 2.398 keer gelezen

UDEN | Wat is er gebeurd met Esther? Een vraag die Wim (68) uit het Noord-Hollandse Zaandijk bezighoudt. Tijdens een zomervakantie in de jaren '60 ontmoet hij de Udense Esther. Een penvriendschap ontstaat maar verwatert. Voor zijn autobiografie is Wim op zoek naar Esther. Hij is benieuwd naar hoe het haar sinds de laatste briefwisseling is vergaan en hoopt haar te vinden.

Na zijn pensioen wijdde Wim zich aan het schrijversvak en het uitzoeken van de familiegeschiedenis. In 2017 kwam zijn eerste boek uit, een familiekroniek. Op dit moment werkt hij aan twee bundels, waaronder een autobiografie met een dertigtal korte verhalen. In een van de hoofdstukken staat Esther centraal. "De korte verhalen zijn gebaseerd op herinneringen, soms van lang geleden, soms hele recente. Voor alle herinneringen geldt dat ik het leuk en waardevol vind om ze op papier te zetten en ze dus te bewaren", vertelt Wim. Hij ontmoette Esther als zestienjarige in de zomer van 1966. Tijdens een vakantie in de toenmalige (katholieke) jeugdherberg in het Gelderse Wehl. Het pand is inmiddels gesloopt. "Ondanks het strenge wakend oog van de herbergouders kon toch niet worden voorkomen dat Esther en ik elkaar toch wel erg leuk begonnen te vinden, althans in mijn herinnering. Na de korte vakantie in Wehl hebben wij nog enkele jaren gecorrespondeerd. Zoals dat meestal gaat, is het contact later verwaterd en gestopt", zegt Wim die zich de Udense herinnert als een 'heel aardig en bescheiden meisje'. "Ze was niet zo groot van stuk en had donkerblond haar. Zij was leuk om te zien. Esther woonde volgens mij op de Erphoevenweg in Uden. Zij zal toen ook 15 à 16 jaar zijn geweest. Haar Brabantse zachte g vond ik, als echte Noord-Hollander, aandoenlijk." Wim is benieuwd hoe het met Esther gaat. "Mijn bedoeling is alleen aan de weet te komen hoe het met haar gaat en, als zij dat ook leuk vindt, misschien een keer een kopje koffie samen te drinken."

Oproep
Enkele pogingen van Wim om mensen in Uden met dezelfde achternaam als Esther te benaderen, hebben nog niets opgeleverd. Daarom doet hij via het Udens Weekblad een oproep in de hoop Esther of iemand die haar kent/heeft gekend te vinden. Ben of ken je Esther? Stuur dan een mail naar redactie@udensweekblad.nl. "Ik zou graag mijn verhaal over Esther kunnen afmaken", besluit Wim.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant