Denise streeft naar 6000 euro:
Denise streeft naar 6000 euro: "Ik hoop echt dat mensen me willen helpen."

Denise (20) rent de New York Marathon voor KiKa

Human Interest 1.459 keer gelezen

ODILIAPEEL | Al van kleins af aan zet Denise Heintjes (20) uit Odiliapeel zich in voor KiKa. Ieder jaar loopt ze 10 kilometer hard om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. In november gaat ze nog een stapje verder, door mee te doen aan de New York City Marathon.

Denise zet alles op alles om zoveel mogelijk geld op te halen. "Ik verleg elk jaar mijn grenzen om nóg meer geld op te halen en nog meer mijn best te doen", vertelt Denise enthousiast. Dit jaar is dat dus maar liefst 42 kilometer lang hardlopen. "Ik train daarvoor nu twee keer in de week bij atletiekvereniging De Keien. Mijn coach Evi traint me, en ik krijg elke maand nieuwe training- en voedingsschema's." Met een heel team vertrekken ze in november richting Amerika. "Ik wil uiteindelijk een bedrag van 6000 euro ophalen."

KiKa Tapas & Loterij
Denise hoopt dat ze een groot deel van haar streefbedrag kan bereiken met een groot benefietdiner in restaurant 't Zusje in Uden op maandag 15 april, waar ook een loterij wordt gehouden. "Winkels en bedrijven uit heel Uden hebben cadeaus gesponsord. Er zijn allerlei pakketten en geldprijzen te winnen, maar bijvoorbeeld ook kookspullen, een personal training met flinke korting en een bon voor boodschappen. Het zijn in ieder geval heel gevarieerde prijzen, leuk voor jong en oud." De avond duurt van 18.00 uur tot 22.00 uur. Het laatste uur is bedoeld voor de loterij. Voor het diner inclusief één lot betaal je 50 euro, zonder lot kun je genieten van een tapasavond voor 45 euro. Dit alles is inclusief drank. Reserveren kan door te bellen naar 't Zusje: 0413 27 11 84.

Doneren
De tapasavond is niet de enige activiteit die de jonge sportieveling organiseert. Zo vindt er op 19 mei in zwembad Drie Essen een poolparty plaats, van 15.00 tot 18.00 uur. "Maar om mij te sponsoren hoef je niet per se ergens naartoe te komen. Je kunt ook doneren via mijn website www.runforkikamarathon.nl/denise-
heintjes. Ik hoop echt dat mensen me willen helpen." Haar toewijding voor KiKa is bijzonder te noemen. "Ik heb geen specifieke reden waarom ik me zo graag inzet voor KiKa. Ik doe dit al heel lang en wil dat voorlopig ook nog zeker blijven doen." Dit is dan ook echt niet de eerste en laatste marathon van deze fanatieke dame. "Die van Tokio staat ook nog op mijn lijstje. Maar eerst deze maar eens doen!"

KiKa
In de afgelopen jaren is het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 70 naar 75 procent. KiKa streeft naar 95 procent genezing van alle kinderen met kanker. Door steeds betere behandelingen krijgen de kinderen bovendien minder last van bijwerkingen en gevolgen. De resultaten van alle onderzoeken zijn veelbelovend. Uiteindelijk hopen alle kinderoncologen dat kinderkanker geen levensbedreigende ziekte meer is.

New York Marathon
Met ruim 50.000 deelnemers is deze marathon de grootste van de wereld. Sinds de oprichting van Run for KiKa Marathon in 2010 is het elk jaar een groot succes en al miljoenen euro´s opgehaald voor Stichting Kinderen Kankervrij. Wil je Denise volgen in haar weg naar New York? Kijk dan op bovenstaande website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant