Ferry komt zijn levensverhaal vertellen
Ferry komt zijn levensverhaal vertellen

Overlevende aanslag concertzaal Bataclan spreekt in De Pul

Human Interest 556 keer gelezen

UDEN | Rotary Uden organiseert een bijzonder evenement in poppodium de Pul. Op 15 april komt Ferry Zandvliet, overlevende van de aanslag in concertzaal le Bataclan te Parijs, zijn levensverhaal vertellen.

Monique van Amelsvoort en Stêpàn van den Wijngaard zijn de drijvende kracht achter deze twee bijzondere avonden. Beide rotarians hopen op veel bezoekers, want de opbrengst komt ten goede aan de jeugd van Uden. Monique: "Sport, cultuur en educatie lijken zo vanzelsprekend in Uden, maar er zijn kinderen die helaas door omstandigheden buiten de boot vallen. Met de gelden die wij ophalen tijdens de avonden in de Pul, kunnen wij die kinderen gaan ondersteunen."

Stêpàn treedt zelf regelmatig op als gitarist van een band en raakte in gesprek met Ferry Zandvliet: " De beelden staan nog in ieders geheugen gegrift. De aanslag in Parijs waarbij 89 mensen werden doodgeschoten in de concertzaal le Bataclan. Ferry Zandvliet, die de bewuste avond met drie vrienden aanwezig was, deelt zijn verhaal van de aanslag. Het bijzondere is dat hij ons meeneemt in een positief verhaal, waarbij hij zelfs tot een vriendschap is gekomen met de vader van een de terroristen die zich opblies die avond. Ik denk dat iedereen dit verhaal moet horen." Ferry kwam na de aanslag met zijn verhaal ook op televisie bij RTL Late Night en heeft middels zijn ervaring veel bijgedragen aan bijvoorbeeld betere opvang van terreurslachtoffers in Nederland. De avond begint om 20.00 uur. Toegang is 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de kassa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant