Afbeelding
Foto: Jason Setzer

Goudtsmidt Frites Smederij geopend: 'Frites in een nieuw jasje in Uden'

Zakelijk 2.788 keer gelezen

UDEN | Het nieuwe frietconcept van de regio, Goudtsmidt Frites Smederij, opende gisteren. Op de locatie van de voormalige Kijkshop aan de Pastoor Spieringsstraat in Uden bieden zij eigentijdse fritesgerechten en snacks, met een knipoog naar de ambacht van vroeger.

"Frites, dat is waar we van houden. Maar dan wel écht vers, zonder toevoegingen en op de allerbeste manier bereid." Zo omschrijft bedrijfsleider Stefan Aben de basis van deze zaak. "Daarnaast hebben we samen met een Chef-kok zeven bijzondere fritesgerechten samengesteld.  Zo serveren we bijvoorbeeld een Frites Pulled Pork met BBQ saus en truffelmayonaise, of een Frites Asian Curry, maar kan men ook terecht voor de traditionele frites stoof of satésaus waar we onze eigen draai aan hebben gegeven." Maar hoe is dit concept ontstaan? "Bepaalde dingen doen we al jaren zonder erbij na te denken. Zo roept de Nederlander op een vaste dag in de week door het huis 'Wat willen jullie?!', en gaat vader traditiegetrouw met een lijstje naar de snackbar waar de frites-mét en de kroketten de deur uit vliegen. Deze gewoonte zal niet snel veranderen, maar wat wél verandert is dat men ambacht, authenticiteit en een bijzondere beleving verkiest boven massa."

Afgelopen zondag was de besloten opening en woensdag gingen de deuren open voor publiek. Veel Udenaren wisten al de eerste dag hun weg te vinden naar een bijzonder frietje tijdens lunch of diner. Op de plek van de voormalige Kijkshop aan de Pastoor Spieringsstraat opent later dit voorjaar nog een horecazaak. "Samen denken we deze hoek heel interessant te maken voor Uden", zegt Stefan. Goudtsmidt Frites Smederij is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 21.00 uur. Op vrijdag en zaterdag avond sluiten ze een uurtje later. Kijk voor meer informatie op www.goudtsmidt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant