Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Feestje voor koeien bij B&B De Volkelse Hooiberg

Human Interest 1.296 keer gelezen

VOLKEL | Bij B&B De Volkelse Hooiberg gingen gisteren de koeien weer voor het eerst de wei in. Rond de 400/450 koeienliefhebbers kwamen langs om een glimp op te vangen van de vrolijke, springende beesten.

Het is een jaarlijks tafereel, maar dit jaar was het extra speciaal. Zes leerlingen van het Udens College zamelden geld in voor het goede doel de Alpe d'Huzes. Ze verkochten drankjes met onder andere zelfgebakken taart, cupcakes en soep. Hiermee hebben ze ruim 609 euro opgehaald.

Boerenlunch tussen de koeien
Op zondag 5 mei organiseren de leerlingen een tweede activiteit om geld in te zamelen: een grote boerenlunch in de koeienstal bij B&B De Volkelse hooiberg, tussen het jongvee. Lange tafels, feestelijk gedekt, met eten waar jong en oud van zal smullen. "We maken voor een verse drie gangen boerenlunch, met zoveel mogelijk streek- en producten rechtstreeks vanaf onze eigen boerderij, of van boerderijwinkels uit de buurt. Je start met een lekkere zelfgemaakte soep met stokbrood en kruidenboter, diverse soorten broodjes met verschillende soorten beleg, broodje beenham (met saus), voor de kinderen een broodje kroket of broodje frikandel, ei, krentenmik en peperkoek, een heerlijke rundvleessalade en natuurlijk onbeperkt koffie, thee, verse koeienmelk en ranja en als toetje zelfgemaakte boerenyoghurt of hangop met een heerlijke topping." De opbrengst komt ten goede van de Alpe d'Huzes. Leerlingen van het Udens College gaan deze boerenlunch mee voorbereiden en serveren. Er is plaats voor 150 personen, op is op. Je kunt je opgeven door te mailen naar info@volkelsehooiberg.nl. Geef je naam, telefoonnummer, e-mail adres en het aantal kinderen onder de 12 door. Vervolgens ontvang je een aanvraag voor de betaling. Na betaling ben je verzekerd van een plekje voor de lunch tussen de koeien. Kosten voor volwassenen is 20 euro, kinderen van 3 tot 12 jaar betalen 10 euro. Kinderen van 0 tot en met 2 jaar zijn gratis indien ze in een kinderstoel zitten, dient u die zelf mee te brengen. De boerenlunch begint om 12.00 uur. De B&B bevindt zich bij familie van Dijk aan de Venstraat 3 in Volkel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant