Er wordt druk geschilderd op de stenen van de Markt
Er wordt druk geschilderd op de stenen van de Markt Foto: Ad van de Graaf
FOTO'S

Een bustour door toekomstig gemeente Maashorst

Algemeen 1.154 keer gelezen

UDEN | Raadsleden, wethouders en burgemeesters van Landerd en Uden maakten gisteravond een bustour door de kernen van Uden en Landerd. Ook schilderden ze op twee plekken het voorlopige beeldmerk van de nieuw te vormen gemeente Maashorst op het wegdek.

Daarmee markeren ze de start van een periode waarin Uden en Landerd werken aan het definitief samengaan per 1 januari 2022. Tijdens een rondrit met twee bussen door de zes woonkernen gingen de bestuurders in gesprek met inwoners om te horen wat er leeft aan wensen en ideeën. "Dat we op deze manier een symbolisch startsein geven is een duidelijk signaal aan onze inwoners: over het samengaan van Landerd en Uden moet niet alleen in de bestuurskamers worden gepraat, maar ook op straat en in alle woonkernen", aldus de burgemeesters Marnix Bakermans (Landerd) en Henk Hellegers (Uden). "We willen graag dat de mensen meedenken en meepraten over de vraag hoe we de nieuwe gemeente gaan vormgeven."

Tijdens de busrit en de stopmomenten in de kernen maakten de gemeentebesturen en de inwoners die meereisden tevens bekend hoe en wanneer de inwoners de eerstkomende maanden kunnen meewerken aan de toekomstvisie van Maashorst. Ook op de website www.opwegnaargemeentemaashorst.nl is daar meer over te lezen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant