Hoofdtrainer Marco Benneheij ziet onvoldoende perspectief voor zichzelf bij DWSH'18 en gaat na de zomer dus niet door. 'Ik wilde voorkomen dat ik met tegenzin naar de trainingen zou gaan rijden.'
Hoofdtrainer Marco Benneheij ziet onvoldoende perspectief voor zichzelf bij DWSH'18 en gaat na de zomer dus niet door. 'Ik wilde voorkomen dat ik met tegenzin naar de trainingen zou gaan rijden.'

'Ik wil het moment voorblijven dat ik met tegenzin naar de training ga'

Voetbal 1.160 keer gelezen

SINT HUBERT | Voetbalvereniging DWSH'18 bracht vorige week het nieuws naar buiten dat hoofdtrainer Marco Benneheij na dit seizoen vertrekt. Persoonlijke omstandigheden, schreef de fusieclub in een kort persbericht. "Ik heb niet het idee dat we genoeg stappen zetten en resultaten boeken. Om te voorkomen dat ik volgend seizoen me zo ga ergeren dat ik met tegenzin naar de trainingen zou gaan, heb ik de knoop nu doorgehakt", verduidelijkt Benneheij.

Door Martijn Schwillens

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de fusieclub uit Sint Hubert en Wilbertoord werd nog bekend gemaakt dat Benneheij zijn contract had verlengd. "Sindsdien heb ik gemerkt dat ik het plezier begon kwijt te raken omdat ik er niet slaag om de resultaten te verbeteren en ik ook niet het idee heb dat mij dat volgend seizoen wel gaat lukken. Wellicht kan een andere trainer met een andere benadering of aanpak dit wel voor elkaar krijgen", legt de 52-jarige oefenmeester uit.

'Kost me energie'
Benneheij is naar eigen zeggen niet over één nacht ijs gegaan. "Ik ben een trainer die altijd bewust voor een club heeft gekozen en afgelopen zomer was het gevoel bij DWSH'18 ook heel goed. Het contact met de overige stafleden, de spelers en het bestuur zijn ook prima. Zodoende dat ik het seizoen -na goed onderling overleg- afmaak. Ik wilde niet wakker liggen om het trainerschap bij DWSH. Het is tenslotte een hobby waar je veel plezier uit haalt. Het kost me nu echter energie. Dan moet je eerlijk zijn naar jezelf en naar de club. De spelersgroep heeft het ook goed opgepakt, want ik kreeg nog een warm applaus van ze als waardering en drie dagen later wonnen we van HRC'27. Die waardering is overigens geheel wederzijds, want het is een prachtige club."

'Het lukt niet'
"Bij al mijn vorige clubs heb ik drie jaar gezeten, maar het lukt dit keer gewoon niet om er een bepaald systeem en bevlogenheid in te krijgen", toont Benneheij zich een oprechte trainer. "De resultaten vallen tegen, terwijl de klasse echt niet sterk is. We worden nooit echt van de grasmat gespeeld, maar het lukt me niet om er meer voetbal in te krijgen of om ze zover te krijgen tot het gaatje te gaan. Dat we niet weten te winnen van Sambeek en SVS, met alle respect, zegt voldoende. De breedte van de selectie is met 14/15 gelijkwaardige spelers beperkt, dus je kunt ook niet ineens vier of vijf spelers van het tweede elftal erbij halen en de verwachting is ook niet dat in de zomer ineens vier of vijf nieuwelingen van buiten naar DWSH'18 komen."

Sabbatical?
Angst dat hij zonder club komt te zitten, is de oud-coach van Achilles Reek, Excellent, Montagnards, Toxandria en Vianen Vooruit niet. "Ik kom nu op een leeftijd dat ik me daar niet meer druk over maak. Op je 35ste sta je daar toch anders in. Ik zie wel of er nog iets op mijn pad komt en anders maar een jaartje niks. Ik heb een gezin dat het ook wel leuk vindt als papa op zondagmiddag thuis is", lacht Benneheij. "Het belangrijkste is dat DWSH'18 een nieuwe trainer vindt, want dat het mij niet lukt, wil niet zeggen dat het een ander niet zal lukken."

Vacature
De vrijgekomen positie is nog niet ingevuld. Zodoende is DWSH'18 nog op zoek naar een nieuwe hoofdcoach voor het seizoen 2019-2020. "De vergoeding is het gebruikelijke betalingsniveau van vierde of vijfde klasse en er zal een jaarlijkse overeenkomst zijn, die gedurende het jaar geëvalueerd worden", aldus voorzitter Kevin Jacops van DWSH'18. Belangstellenden kunnen een e-mail plus CV sturen naar: voorzitter@dwsh18.nl (vóór 27 april 2019).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant