VOW blies Boerdonk omver. (foto's: Arno Korsten)

5E: HSE gaat douchen bij 3-0 voorsprong voor VCO, VOW blijft bovenin meedoen

Voetbal 1.914 keer gelezen

Een zeer opmerkelijke gebeurtenis vanmiddag op het sportpark in 't Oventje, waar VCO op weg was naar de eerste overwinning van het seizoen. Bij een 3-0 voorsprong ging tegenstander HSE douchen en verliet vervolgens het sportpark. VOW blijft in het spoor van de top-3 dankzij een ruime overwinning (5-0) bij Boerdonk, dat in 2019 pas een keer verloren had. WHV verraste Keldonk met 1-0, FC De Rakt verloor geflatteerd van SPV.

Sep Schaven, Luuk Huvenaars en Roel Huvenaars brachten VCO een verrassende 3-0 voorsprong tegen HSE. Weelde voor de formatie van coach Mario van Berkom. De tweede helft ging echter niet meer van start, omdat HSE de rust gebruikte om te douchen, in de auto's te stappen en te vertrekken. Het duel werd logischerwijs gestaakt en krijgt ongetwijfeld (voor de Eindhovenaren) nog een staartje. "Dit is ronduit onsportief. Verder wil ik er niets over zeggen", aldus Van Berkom.

VOW blijft in top-5
Elders in de vijfde klasse E werden de 90 minuten gewoon volgemaakt. Bijvoorbeeld in Boerdonk, waar VOW met 5-0 uithaalde. Jordy van Boxtel (VOW): "We hebben eigenlijk heel de wedstrijd gedomineerd en een gemakkelijke overwinning behaald." Pim van Riel en Stef van Stiphout zorgden voor een 0-2 ruststand. Via Bart van de Laar (penalty) stond het na een uur spelen 0-3. Boerdonk kreeg vervolgens rood, waarop VOW verder uitliep naar een marge van vijf goals doordat Van Riel en Stan van der Heijden nog trefzeker waren. "Ik ben trots op mijn team. We doen volop mee voor de prijzen."
FC De Rakt verloor met 4-0 bij SPV. "Dik geflatteerd, want we waren gelijkwaardig aan SPV en hebben dotten van kansen gemist", wist Eus Marijnissen van De Rakt. WHV won met 1-0 van Keldonk (doelpunt: Thijs Lunenburg).