Bert Heerink, Coen Molenaar, Jan Akkerman, David de Marez Oyens en Marijn van den Berg
Bert Heerink, Coen Molenaar, Jan Akkerman, David de Marez Oyens en Marijn van den Berg

Nederlands bekendste gitarist met band naar De Pul

Kunst en cultuur 1.472 keer gelezen

UDEN | My Brainbox, de band van Jan Akkerman en Bert Heerink (Vandenberg), staat aanstaande vrijdag op het podium van De Pul om oude tijden te doen herleven.

Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld. Hij heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld, zoals Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en plekken in Rusland, Syrië, Japan en Indonesië. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt.

My Brainbox
In 2012 zag de band My Brainbox het levenslicht. Samen met zanger Bert Heerink (ex-Vandenberg), Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas/percussie) en drummer Marijn van den Berg doet de band oude tijden herleven. Een optreden van My Brainbox is nooit hetzelfde, maar is altijd fris, energiek en onvoorspelbaar. In het voorprogramma staat de Londense Danny Giles met zijn trio The DGB, een driekoppige bluesrock-machine.

Informatie
Een kaartje in de voorverkoop kost 22,60 euro, inclusief servicekosten. Kaarten voor optredens in De Pul zijn verkrijgbaar via www.livepul.com, Ticketmaster en alle Primera-filialen. De show in De Pul begint om 20.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant