Op het Internationaal Accordeonfestival spelen accordeonisten uit Belgie, Duitsland en Nederland.
Op het Internationaal Accordeonfestival spelen accordeonisten uit Belgie, Duitsland en Nederland.

31ste editie Internationaal Accordeon festival in Nistelrode

Kunst en cultuur 976 keer gelezen

NISTELRODE | Voor de 31ste keer wordt op Tweede Paasdag, 22 april het Internationaal Accordeonfestival gehouden. Dan zullen de grote kopstukken uit de accordeonwereld elkaar ontmoeten bij Partycentrum 't Maxend in Nistelrode.

Het programma is gevarieerd en interessant voor iedereen die van accordeonmuziek en het bespelen ervan houdt. Het is een gezellig evenement, met spelers uit België, Duitsland en natuurlijk Nederland. Ook zijn er enkelen plaatselijke beroemdheden die hun kunsten komen vertonen.

Het festival heeft twee podiums. Op het hoofdpodium staat een vakkundige drummer die voor de begeleiding zorgt en het tweede podium is een open podium waar iedereen zijn of haar klanken te gehore kan brengen. Tevens zal er een verkoopstand van accordeons en trekzak-harmonica zijn. Onder het genot van een hapje en drankje zullen diverse artiesten voor het publiek optreden en er zal zeker plaats op de dansvloer zijn voor een dansje. Er is een grote paasloterij waar prijzen te winnen zijn. Dit festival, dat al 30 jaar bestaat, wordt georganiseerd door het Bernhezer Gehandicapten Bal (BGB). Deze organisatie organiseert verschillende evenementen om geld in te zamelen voor het Groot Bernhezer Verkleedbal dat op de eerste zondag in november gehouden wordt. Om 10.00 uur gaat de deur open. De entree bedraagt 2 euro, dat ten goede zal komen aan het BGB. Om 11.00 uur zal gestart worden met het programma. Mail voor meer informatie naar bgb@verkleedbal.nl of bel naar Partycentrum 't Maxend 0412-611251.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant