Afbeelding

Bier & Hap brengt bijna 1000 euro op voor CliniClowns Bernhoven

Algemeen 906 keer gelezen

UDEN | Jan Strik, ambassadeur voor de CliniClowns, ontving gisteren voor de deur van Ziekenhuis Bernhoven in Uden een cheque van 950 euro voor zijn goede doel. Het geld was bijeengebracht door de leden van carnavalsvereniging Kapelleke Pieleke Plek uit Veghel, tijdens hun Bier & Hap evenement op zondag 31 maart. Op die dag genoten zo'n 80 deelnemers van een middag bij vijf verschillende Veghelse horecazaken. Bij elk van hen werd een speciaal biertje met een lekker hapje geserveerd. Een deel van de kaartverkoop ging dus naar het goede doel. Aangevuld met nog enkele spontane giften kwamen ze tot een opbrengst van bijna duizend euro. 

Mede-organisator Eric Stoof, die de cheque namens de vereniging mocht overhandigen vertelde na afloop: ,,We mogen met trots terugkijken op een geslaagde eerste editie van Bier & Hap voor het goede doel. De ruim 80 Bier en Happers genoten van de heerlijke biertjes, hapjes, het lekkere weer en van elkaar. We bedanken de deelnemende horecazaken; Café Marktzicht, Poolcentrum Veghel, De Gouden Leeuw Veghel, Grandcafé Sax and Jazz en Fellows & Friends voor de invulling en de deelnemers voor hun enthousiasme en toch stiekem zware wandeltocht. Het smaakte naar meer. Wat ons betreft volgend jaar weer."

Volledig afhankelijk van giften
Jan Strik, naast CliniClowns ambassadeur een bekende Brabantse tonprater vertelt: "Zo zie je maar, bij carnavalsverenigingen gaat het niet alleen om feesten. Er is ook oprechte aandacht voor de medemens. Wij zijn bij de CliniClowns voor ons werk volledig afhankelijk van giften. Het initiatief van Kapelleke Pieleke Plek wordt dan ook zeer gewaardeerd. De opbrengst wordt goed besteed." De bekende CliniClowns zorgen met hun aanwezigheid en optredens voor veerkracht en verlichting bij zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Op die manier leveren zij hun bijdrage binnen de zorg en dragen ze op een positieve manier bij aan het welzijn van mensen in een kwetsbare situatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant