SPV en VOW gaan samen met HVV Helmond uitmaken wie kampioen wordt in de vijfde klasse E. (archieffoto: Arno Korsten)

5E: VOW doet goede zaken, Odiliapeel haakt af in titelstrijd

Voetbal 1.562 keer gelezen

De kampioensrace in de vijfde klasse E lijkt nog maar tussen drie ploegen te gaan door de overwinning van SPV vanmiddag tegen Odiliapeel: 1-0. De enige goal viel uit een, volgens Odiliapeel-coach Maarten van Stiphout, onterecht gegeven penalty. HVV had veel moeite met FC De Rakt (2-3), maar sloeg in de slotfase alsnog toe. De andere titelkandidaat, VOW, maakte op eigen veld geen fout tegen VCO: 5-0.

Van Stiphout noemde het verlies in de topper tegen SPV 'heel zuur'. "We hebben verloren door een onterechte en dus erg gemakkelijk gegeven penalty. Tien minuten voor tijd werd ook nog een goal van ons afgekeurd wegens buitenspel, wat het niet was." SPV won dus met 1-0 en heeft nu de minste verliespunten van alle titelkandidaten. De koppositie wordt echter ingenomen door HVV Helmond, dat veel moeite kende met FC De Rakt, maar in Uden toch met 2-3 won. De thuisploeg kwam al in de eerste minuut aan de leiding via Nail McColm. HVV boog de wedstrijd om in Helmonds voordeel, maar Bart Langenhuizen maakte kort na rust de 2-2. Tien minuten voor tijd scoorde HVV alsnog. Eus Marijnissen (FC De Rakt): "Het was een goede en gelijkwaardige wedstrijd tegen de beste ploeg van deze klasse."

'Zeer matig' VOW klopt VCO
VOW kende een gemakkelijk middag tegen VCO. De brilstand bleef een kwartier op het bord. Daarna opende Bart van de Laar vanaf elf meter de score. Pim van Riel (driemaal) en Marc van de Crommert maakten de vijf vol voor VOW, dat nu derde staat en HVV en SPV in het vizier heeft. "Het was zeer matig, maar de punten en doelpunten tellen in deze fase. Verder geen blessures en kaarten, dus we zijn klaar voor de topper tegen Rood Wit'62", aldus Jordy van Boxtel van VOW.