UDI'19 kende een belabberd Paasweekend door tweemaal, in blessuretijd, te verliezen.

UDI'19 moet ineens achterom kijken na dramatisch Paasweekend

Voetbal 1.722 keer gelezen

UDEN | UDI'19 heeft een belabberd Paasweekend achter de rug. Nadat zaterdag diep in blessuretijd al op eigen veld werd verloren van Alphense Boys (3-4), gingen de Udenaren ook op maandag in extremis onderuit tegen GVV Unitas. De gasten boekten een 0-1 overwinning dankzij een omstreden doelpunt in blessuretijd. Door het dubbele verlies moet UDI'19 ineens vrezen voor nacompetitievoetbal tegen degradatie naar de eerste klasse. "We moeten door deze resultaten naar beneden kijken", erkent hoofdcoach Stefan Hoogsteder.

Scheidsrechter Jurjen Kaper was de gebeten hond op sportpark Parkzicht, waar de gasten in de 93ste minuut de zege veiligstelden. Een vrije trap werd fraai gestopt door Nick van der Horst en rolde volgens de Udenaren over de achterlijn. De grensrechter vlagde echter niet, waarna de voorzet door Armand Selmani werd binnen gekopt: 0-1. De ploeg van trainer Hoogsteder had overigens een punt verdiend en kreeg ook enkele kansen om tot scoren te komen. Marc Koot raakte al vroeg de paal en Sam Wassenberg was kort voor rust dicht bij de 1-0. De goalgetter zag zijn kopbal echter gestopt door de Gorinchemse doelman. "We hebben ons prima staande gehouden tegen een titelkandidaat. Voor rust hebben we ook kansen gehad, in de tweede helft zat de wedstrijd eigenlijk op slot. Beide teams hadden zich al verzoend met een gelijkspel", aldus Hoogsteder.

Verlies in blessuretijd
Zaterdag verloor UDI'19 onfortuinlijk op eigen veld met 3-4 van Alphense Boys. Beide teams schotelden het publiek een heerlijke pot voetbal voor, met een 3-3 tussenstand na een uur spelen als gevolg. Thijs van der Linden (1-1) en Wassenberg (2-1) waren in de eerste helft trefzeker geweest voor de Udenaren, die bij rust echter 2-3 achterstond. In de 58ste minuut kwam UDI op 3-3 toen Van der Linden de bal met zijn hoofd verlengde achter Boys-doelman Tim van der Linden. Toen UDI-goalie Van der Horst vlak voor tijd met een knappe redding op de doorgelopen Lilinho Martins de 3-4 voorkwam, leek een gelijkspel in de maak. Diep in blessuretijd tikte Arjan Ouwendijk namens de gasten raak in de rebound. Hoogsteder: "Deze nederlaag vond ik eigenlijk erger dan die tegen Unitas, want we komen op voorsprong en geven die in een tijdsbestek van vijf minuten weg. Zonde, want dat was onnodig. We hadden ook meer verdiend."

Zorgen voor UDI'19
Door het dubbele verlies is UDI'19 gezakt naar de negende plaats en moet het zich toch wat zorgen gaan maken. Het gat met nummer dertien Leonidas is slechts vier punten. Plek 13 betekent aan het einde van de rit nacompetitievoetbal tegen degradatie naar de eerste klasse. "Als we een van deze twee wedstrijden een puntje hadden gepakt, dan was de marge wat groter geweest. Gelukkig is ons doelsaldo een stuk beter. De thuiswedstrijden tegen RKAVV en De Meern moeten we nu gewoon winnen", besluit Hoogsteder.