Hoofdtrainer Jordy van Boxtel wil met VOW een gooi doen naar promotie naar de vierde klasse. (foto: Arno Korsten)
Hoofdtrainer Jordy van Boxtel wil met VOW een gooi doen naar promotie naar de vierde klasse. (foto: Arno Korsten)

Udenaar Jordy van Boxtel ziet zichzelf best 'de Arsène Wenger van VOW' worden

Voetbal 1.520 keer gelezen

UDEN/ZIJTAART | VOW strijdt samen met Odiliapeel, HVV en SPV om het kampioenschap in de vijfde klasse E. Trainer van de titelkandidaat is Jordy van Boxtel. De Udenaar (43) hoopt in Zijtaart het huzarenstukje van 2016 te herhalen, toen hij VOW via de nacompetitie naar promotie naar de vierde klasse leidde. "Vijf ploegen gaan de komende weken strijden om vier plekken", aldus Van Boxtel, die behalve hoofdcoach van VOW ook jeugdtrainer is bij RKSV Volkel.

Door Martijn Schwillens

Van Boxtel begint na de zomer al aan zijn vijfde seizoen op sportpark De Vonders. Een periode die in het hedendaagse amateurvoetbal niet meer vanzelfsprekend is, maar voor de oud-speler van UDI'19 'niets bijzonders' is. "Wat goed is, is goed", meent hij. "Ik was vroeger een moeilijke speler voor trainers en oud-ploeggenoten moesten dan ook hard lachen toen ik zei dat ik de trainerscursus ging doen. De cursusleider droeg mij aan bij Hapse Boys, maar uiteindelijk kozen zij toen voor Johan Vullings (nu Volharding, red.). VOW diende zich aan en het klikte meteen. Ik voel me er erg prettig. Er heerst veel kameraadschap. Bestuursleden, materiaalman, barpersoneel en toeschouwers. Iedereen maakt even een praatje met je. Ik ben heel erg sfeergevoelig. Zolang de spelers unaniem met mij door willen, hoef ik niet weg uit Zijtaart", vertelt Van Boxtel. Daarnaast is de menselijke maat heel belangrijk voor de oefenmeester uit Uden-Zuid. "Dat vind ik terug bij VOW en bij Volkel, waar ik trainer ben van de onder 15. Het is er allemaal net wat persoonlijker dan bij bijvoorbeeld UDI'19, waar je toch sneller een nummer bent."

Eerste stappen
Op sportpark Parkzicht zet Van Boxtel wel zijn eerste stappen als trainer. "Van mijn negentiende tot 25ste heb ik in UDI 1 gespeeld en via UDI 2 ben ik in UDI 3 gaan spelen. Van dat elftal ben ik trainer geworden en ook gepromoveerd." Inmiddels heeft hij de smaak te pakken, maar een cursus TC2 ziet hij niet zitten. "Ik ben nu 43. Dat had ik veel eerder moeten doen, want je bent voor de cursus 25 tot 30 avonden weg. Dat moet ik dan combineren met mijn werk, VOW en Volkel. In principe wil ik ook geen clubs verder dan vijftien tot twintig minuten rijden vanaf Uden. Misschien dat nog ooit een derdeklasser mij vraagt, een jaar dispensatie aandurft en ze mij de kans geven om tijdens dat seizoen mijn TC2 te halen. Anders zie ik het niet gebeuren."

Arsène Wenger
De noodzaak is er ook niet, benadrukt hij nogmaals. "VOW heeft een leuke, enthousiaste groep. Bovendien zijn negen basisspelers jonger dan 23 jaar en verwelkomen we volgend seizoen een paar nieuwelingen, zoals doelman Niek van Zutphen, die terugkomt van Heeswijk, en Juul van Erp (Blauw Geel'38). Ik wil van deze club graag een stabiele vierdeklasser maken. Waarom zou ik niet de Arsène Wenger van VOW worden? De spelers hebben aangegeven voorlopig niet op mij te zijn uitgekeken en de samenwerking met Doris Dortmans en Ronald van Eert, die aan de staf zijn toegevoegd en middenin de vereniging en de Zijtaartse gemeenschap staan, verloopt perfect. Dankzij hen weet ik dat mijn spelers niet drinken als zij de dag erop tegen HVV moeten spelen. Dat zie je dan ook terug. We boekten tegen hen een zeer verdiende en prachtige overwinning. De nacht voor Tongelre zijn vijf/zes man wel op stap geweest. Dat zie je dan ook terug op het veld, al wonnen we gelukkig wel. Je moet daar als trainer van een vijfdeklasser niet over zeuren. Dat hoort erbij, net zoals de Derde Helft", zegt Van Boxtel, die van mening is dat vijf clubs de komende weken gaan strijden om vier plekken. "Als we drie van de laatste vijf wedstrijden winnen, dan spelen we zeker nacompetitie. Winnen we ze allemaal, dan is misschien zelfs een kampioenschap mogelijk. Waarom niet?" Tot slot: "De komende twee duels met onze concurrenten Rood Wit'62 en Odiliapeel zijn bepalend voor waar wij gaan eindigen."

Programma vijfde klasse E, donderdag 25 april:
SPV - HSE

Zondag 28 april:
Nederwetten - WHV
Boerdonk - VCO
HSE - Odiliapeel
VOW - Rood Wit'62
FC De Rakt - SPV

Stand:
1. HVV Helmond 22-48
2. SPV 18-42
3. VOW 19-39
4. Rood Wit'62 19-37
5. Odiliapeel 19-37
6. RKVV Keldonk 20-34
7. Boerdonk 20-34
8. FC de Rakt 20-29
9. WHV 20-29
10. Nederwetten 21-21
11. Tongelre 21-9
12. HSE 18-6
13. VCO 19-2

VCO hoopt op bezoek bij Boerdonk de eerste overwinning van het seizoen te kunnen boeken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant