VOW ging thuis onderuit tegen Rood Wit'62. (foto: Arno Korsten)

5E: Nacompetitie hoogst haalbare voor VOW en Odiliapeel na verlies; De Rakt klopt SPV

Voetbal 1.530 keer gelezen

Odiliapeel en VOW lijken zich te moeten gaan richten op plek drie en vier in de competitie, om daarmee deelname aan de nacompetitie zeker stellen. 'De Peel' verloor verrassend bij hekkensluiter HSE, terwijl VOW niet was opgewassen tegen Rood Wit'62. FC De Rakt verraste titelkandidaat SPV met 3-2. VCO behaalde in Boerdonk het derde punt van het seizoen.

VOW was niet opgewassen tegen Rood Wit'62. De Helmonders wonnen in Zijtaart met 1-4. "Terecht, al kregen we een aantal discutabele beslissingen tegen en hadden we een penalty moeten hebben", vond Jordy van Boxtel van VOW. Bart van de Laar maakte in de 88ste minuut de 1-2 voor VOW, dat op zoek naar de gelijkmaker tegen twee Helmondse counters aanliep: 1-4. "Maar Rood Wit heeft gewoon een goede ploeg."
Odiliapeel leed een pijnlijke nederlaag bij slotlicht HSE. Captain Bas van den Brand zette Odiliapeel op voorsprong en die 0-1 bleef lang gehandhaafd. "Tien minuten voor tijd krijgen we de 1-1 tegen en daarna incasseerden we nog twee goals", keek trainer Maarten van Stiphout terug. Hij baalde echter vooral van de instelling van sommige spelers. "Twee spelers kwamen te laat, waardoor we de opstelling moesten omgooien. Ik ben zwaar teleurgesteld. Dat mag duidelijk zijn!"
FC De Rakt verraste op eigen veld SPV, dat ondanks dit verlies de minste verliespunten in deze klasse heeft maar wel zes punten achterstaat op HVV. Harm van Kessel, Rik van de Boom en Gijs van de Schee zette de Udenaren op een 3-0 voorsprong. De nummer twee scoorde daarna nog tweemaal tegen. "Een verdiende overwinning met goede aanvallen en veel inzet", kenschetste Eus Marijnissen de zege van zijn ploeg.

Derde punt houdt VCO van laatste plaats
VCO behaalde een knap gelijkspel bij Boerdonk: 2-2. Sep Schaven maakte beide treffers voor de formatie uit 't Oventje, dat HSE een punt onder zich houdt. WHV leed bij Nederwetten een 4-1 nederlaag, maar blijft in de middenmoot staan. Thijs Lunenburg maakte (al vroeg) nog wel 0-1 voor de Loosbroekers. "Deze nederlaag is erg geflatteerd", zei Martin Kaus van WHV. "De eerste helft waren we sterker en kregen we betere kansen."

13. HSE 19-2*
* HSE heeft 7 punten in mindering gekregen omdat het tweemaal niet kwam opdagen tegen SPV en in de rust van de wedstrijd tegen VCO vertrok.