Lone van Roosendaal en René van Kooten (foto: Bob Bronshoff)
Lone van Roosendaal en René van Kooten (foto: Bob Bronshoff)

Vier sterren musical The Bridges of Madison County naar Markant

Kunst en cultuur 423 keer gelezen

UDEN | De musical The Bridges of Madison County is zaterdagavond te zien in Markant Uden. De musical is gebaseerd op de gelijknamig film en gaat over een korte maar hevige romance tussen een huismoeder en een rondreizende fotograaf. De hoofdrolspelers van de voorstelling zijn Lone van Roosendaal en René van Kooten.

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt ze voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar - en ook zijn - eigen geluk na te streven? De musical is gebaseerd op de gelijknamige film met Clint Eastwood en Meryl Streep. De met Tony Awards bekroonde muziek van Jason Robert Brown (The Last Five Years) is een hartverwarmende combinatie van de zwierige, Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. Aanvankelijk lijkt het een clash van culturen, maar gaandeweg ontstaan duetten waarin de twee stijlen naar elkaar toe groeien. The Daily News noemde het: 'One of Broadways best scores in the last decade.'

Informatie
The Bridges of Madison County is op zaterdag 4 mei om 20.30 uur te zien in de Theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten 33 euro (excl. 1,85 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant