De Geelgors, een kenmerkende vogel van de Maashorst (foto: John Hermans)
De Geelgors, een kenmerkende vogel van de Maashorst (foto: John Hermans)

Vogels spotten tijdens Vogelvierdaagse

Algemeen 750 keer gelezen

UDEN | Vogelwacht Uden organiseert weer de vogelvierdaagse in het kader van de Nationale Vogelweek van donderdag 16 mei tot en met zondag 19 mei 2019.

In de Nationale Vogelweek, die door Vogelbescherming Nederland wordt georganiseerd, kan iedereen ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om naar vogels te kijken. Vogelbescherming Nederland organiseert de Nationale Vogelweek om het draagvlak voor vogels en natuurbescherming te vergroten. Deelnemers leren vogels herkennen en krijgen de meest schitterende vogels van dichtbij te zien. Vogelwacht Uden doet al jaren mee aan deze week en wel in de vorm van een vogelvierdaagse. Vier opeenvolgende dagen gaan deelnemers vogels kijken in natuurgebied De Maashorst. Gidsen van Vogelwacht Uden leiden je rond. Een verrekijker is hierbij een praktisch hulpmiddel. De ervaren gidsen hebben per groep ook een telescoop bij zich, zodat ook degene die geen verrekijker bezit, de vogels vaak goed in het vizier krijgt. Laarzen of stevige schoenen zijn aan te bevelen. Via de telescoop zijn vogels mooi te bewonderen van redelijk dichtbij. Op donderdag- en vrijdagavond starten de wandelingen om 19.00 uur. De wandelingen van zaterdag en zondag starten om 9.00 uur 's ochtends. Deelnemers vertrekken vanaf het grote parkeerterrein van Natuurcentrum De Maashorst, gelegen op de hoek Maashorstweg en Slabroekseweg. De deelname aan de wandelingen is gratis.

Opgave om deel te nemen is niet nodig, maar mag wel. Doe dit via de site van www.vogelweek.nl. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Jan-Willem Hermans, via 0413 26 98 04, of kijk op de website www.vogelwachtuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant