Afbeelding

Yoffga gaat de strijd aan met RSI en burn-out klachten

Algemeen 923 keer gelezen

UDEN | Anneveldt Animaties heeft vandaag Yoffga gelanceerd. Dit is een website met korte, eenvoudige yoga-animaties. Voor even tussendoor, voor thuis of op kantoor. Met oefeningen om de spieren soepel te houden en ontspanningsoefeningen om het hoofd leeg te maken ,voorgedaan door een professionele yogadocent.

Steeds meer mensen krijgen last van RSI en burn- out klachten. Dat wezen de cijfers van het tweejaarlijks onderzoek van TNO uit: in 2018 hadden 1,1 miljoen werkenden last van burn-out klachten, 16,1% van de werknemers. Er wordt dan ook veel van werknemers gevraagd, de arbeidsdruk wordt steeds groter. Dat kan stress opleveren. We weten dat veel stress slecht is voor je gezondheid. Je werksituatie veranderen is niet altijd eenvoudig of mogelijk. Manieren vinden om met stress om te gaan is veel makkelijker, dat heb je voor een groot deel wel zelf in de hand. Door af en toe een stapje terug te doen. Even een paar minuutjes ontspannen. 

Voor de inrichting van de werkplek is er vaak wel aandacht, waardoor sommige RSI klachten minder voorkomen dan vroeger. Maar de grootste boosdoener is toch het alsmaar doorgaan, het alsmaar herhalen van bewegingen zonder dat er tussendoor tijd wordt genomen voor wat rust of bewegen.  Wanneer je geregeld de spieren even losmaakt of ontspant, vermindert dat de kans op klachten. Zomaar uit jezelf pauzeren voor een blokje om of wat oefeningen doen, is voor de meesten lastig. Daarom is het fijn als je daar op een leuke en makkelijke manier mee geholpen wordt.

Voor Yoffga hoef je in ieder geval de deur niet uit. Yoffga is er in drie smaken: Er is een website voor individuele abonnementen en een website voor bedrijfsabonnementen. Als een onderneming een eigen Yoffga website wil in de eigen huisstijl en bedrijfsinformatie, kan dat ook. Wilma:"Ik ben zo iemand die alsmaar doorgaat en zo de hele dag achter mijn laptop stilzit. Het was dan ook geen verrassing toen ik uiteindelijk een paar jaar geleden tegen een fikse burn-out aanliep. Inmiddels ben ik weer opgeknapt, maar helemaal de oude word ik nooit meer. En ik moet ervoor zorgen dat ik niet weer in dezelfde valkuilen trap. Dat is best lastig. Daarom heb ik samen met mijn man Hans Anneveldt en mijn yogalerares Jacqueline Kuijpers, van Yogapraktijk Uden, Yoffga bedacht." Yoffga is een website met korte, eenvoudige yoga-animaties. Voor even tussendoor, voor thuis of op kantoor. "Want het is belangrijk dat je niet de hele tijd stil zit. Je moet af en toe even een korte pauze nemen en wat bewegen. We hebben ruim een jaar aan Yoffga gewerkt. Een paar maanden geleden konden ruim 100 geïnteresseerden kennismaken met een eerste opzet van Yoffga. De reacties waren zeer positief. We hebben nu een website voor consumenten waar je met iDeal eenvoudig kunt betalen." De kosten zijn 3 euro voor een maand en 30 euro voor een jaarabonnement. "Ook is er een website voor bedrijfsabonnementen die een iets andere opzet heeft. We hebben nu meer dan 40 oefeningen geanimeerd en er komen iedere maand nieuwe bij."

De animaties zijn mooi, de oefeningen worden duidelijk voorgedaan door de geanimeerde Jacqueline. Ze zijn kort, twee tot vijf minuten. "Mijn smoes 'ik heb geen tijd' kan ik niet meer gebruiken. Tijd vrijmaken gaat nog steeds niet vanzelf, maar ik merk dat het op deze manier steeds makkelijker wordt. Om even de knop om te zetten en wat beweging te pakken. Dat je merkt dat het wat oplevert, dat je meer energie en minder klachten krijgt, weegt natuurlijk wel mee." Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.yoffga.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant