Tim Rerimassie scoorde twee maal voor Blauw Geel'38
Tim Rerimassie scoorde twee maal voor Blauw Geel'38 Foto Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo verliest ruim bij Hercules

Voetbal 742 keer gelezen

UTRECHT – Het lijkt voor de Veghelaren na het verlies bij Hercules niets anders op te zitten dan de nacompetitie of erger. Quick'20 komt door de winst op Dongen steeds dichterbij. Vanmiddag ging Blauw Geel'38 met 5-2 onderuit  en leed alweer de vijftiende nederlaag van dit op zijn eind lopende seizoen. Na een 1-0 ruststand bouwde Hercules aan een regelmatige 5-2 zege. De spreekwoordelijke eer werd gered door  twee maal Tim Rerimassie.

De wedstrijd begon vrij vlak waar het meeste balbezit voor Hercules was. Blauw Geel'38 beperkte zich tot een afstandsschot van Rerimassie. In de 27e minuut kwam Hercules op voorsprong, waar een gevalletje van handspel aan vooraf ging, maar scheidsrechter van Leeuwen vond het prima en keurde de treffer goed. Hercules werd sterker en opnieuw leunde de Veghelaren op de klasse van Brahim Zaari de keeper van Blauw Geel'38.

Tim Rerimassie
Bij Blauw Geel'38 bleef Koen van der Zanden in de kleedkamer achter en kwam Hidde van Dijk in zijn plek. Zeven minuten na rust kwam Hercules op 2-0 uit een snel uitgevoerde omschakeling. Bij Blauw Geel'38 dat hoog was gestart  kreeg Rick Polman een kans, maar de bal verdween in het zijnet. De definitieve nekslag kwam in de 54e minuut waar Hercules profiteerde van geknoei de Veghelse defensie. De Veghelse getrouwen veerde op nadat Rerimassie zijn visite kaartje weer eens afgaf door van afstand te scoren 3-1. Veel deed het er niet toe want in de 72e minuut verhoogde Hercules de score naar 4-1. Rerimassie verkleinde nog in de lange hoek naar 4-2, maar het was opnieuw Hercules dat scoorde en de 5-2 eindstand realiseerde. Zondag spelen de Veghelaren thuis tegen rode lantaarndrager HBS uit Den Haag.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Sjaak Egmond (88. Martijn van Loon), Erik van Loon, Mustafa Guler, Erik Huibers, Martijn van Kessel, Tim Rerimassie, Rick Polman, Sander Egmond, Koen van der Zanden, Joey Hellstern (59. Ben van den Nieuwenhof).