UDI'19 versloeg RKAVV. (archieffoto: UDI'19)

UDI'19 speelt zich nagenoeg veilig met overwinning op RKAVV

Voetbal 769 keer gelezen

UDEN | UDI'19/CSU weet dat het ook volgend seizoen zal uitkomen in de Hoofdklasse B. Na drie zure nederlagen op rij knokte de ploeg van coach Stefan Hoogsteder zich naar een 2-1 overwinning op RKAVV. Voor de Udenaren was het pas de eerste thuisoverwinning sinds 4 november 2018.

UDI'19 kwam al vroeg op voorsprong toen Sam Wassenberg vanaf elf meter raak schoot. Beide ploegen waren vervolgens aan elkaar gewaagd, maar de beste kansen waren voor RKAVV. Rico de Boer raakte de lat en in de rebound schoot Robin Steffens over het doel van Sem Verhoeven, die na zijn (inval)debuut bij Baronie vorige week dit keer vanaf de eerste minuut mocht beginnen. De Millse goalie hield na een half uur spelen een vrije trap van Hamza Boukhari knap tegen. Niet veel later schoot Marc Koot bijna de 2-0 binnen, maar RKAVV-keeper Mike Ten Kroode kon stoppen. Ook Sidney Gakpo was nog voor de thee dichtbij een doelpunt. Die viel na een uurtje spelen alsnog. Gakpo haalde uit en vond de kruising: 2-0.
Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar de gastclub uit Leidschendam vond snel de aansluiting door een kopbal van Peter Lomonaco (2-1). In de counter kreeg UDI kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Omdat dit niet gebeurde, bleef het tot de laatste minuut spannend. Met de ontknoping tegen Baronie, Leonidas en Alphense Boys nog in het achterhoofd (alle clubs scoorden in de allerlaatste seconde, red.), ging het Udense publiek al vrezen. In de blessuretijd had Hamza Boukhari ook de 2-2 op zijn voet, maar zijn omhaal belandde naast Verhoeven op de paal, waardoor UDI'19 eindelijk weer eens de volle zege pakte.