WHV kon het Rood Wit'62 lang moeilijk maken, maar verloor uiteindelijk nipt: 3-4.

5E: Odiliapeel blijft vierde na derbywinst, VOW haalt uit en ongelukkig verlies VCO en WHV

Voetbal 1.403 keer gelezen

Odiliapeel blijft op schema voor plek vier in de vijfde klasse E, en dus nacompetitie, na een derbyzege (3-1) op FC De Rakt. VOW blijft in het spoor van 'De Peel' dankzij een eenvoudige 5-1 uitoverwinning op HSE. VCO ging ongelukkig onderuit tegen Keldonk (1-2) en had volgens coach Mario van Berkom reden tot klagen over de arbitrage. WHV verloor nipt van Rood Wit'62: 3-4.

Odiliapeel speelde een sterke partij tegen buurman FC De Rakt. Al in de tweede minuut maakte Stan van den Berg de 1-0. De Udenaren kwamen halverwege het eerste bedrijf vanuit een hoekschop langszij via Robert van Nistelrooy. Nog voor rust leidde Odiliapeel opnieuw toen Van den Berg een dieptepass van Thijs Ivits op waarde schatte. "Na rust speelden we een degelijke wedstrijd", vond coach Maarten van Stiphout. "FC De Rakt probeerde met wat omzettingen nog iets te forceren, maar daar hebben wij goed op gereageerd." Luuk van de Pol besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd: 3-1.
VOW blijft in het spoor van Odiliapeel door drie punten te pakken tegen HSE: 5-1. Pim van Riel(2), man-of-the-match Bas van Bakel en Bart van de Laar zorgden voor een 4-0 ruststand. Nadat HSE had tegen gescoord, bepaalde Van de Laar de eindstand op 5-1. Raf Gijsbers (A1) maakte zijn debuut bij VOW. "Bij rust hadden we 8-0 voor moeten staan", keek Jordy van Boxtel (VOW) terug. "De eerste helft was goed, de tweede helft was matig. Een logisch gevolg van een 4-0 voorsprong."

WHV en VCO verliezen
Yorick van de Rakt zette WHV vroeg op voorsprong tegen Rood Wit en verzuimde de 2-0 te maken. Roel Lunenberg vond de keeper en de paal. Rood Wit'62 was effectiever en kwam op 1-3. Ramon Kezer bracht de spanning terug, maar Rens Smulders besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd in Helmonds voordeel. Markt Kansters maakte in de laatste minuut nog 3-4, maar een gelijkmaker zat er niet in voor de Loosbroekers.
VCO verloor op eigen veld met 1-2 van RKVV Keldonk en had volgens coach Mario van Berkom reden tot klagen. "We maken na vier minuten 1-0 via Sep Schraven, uit een penalty. Hun verdediger kreeg geel terwijl onze spits alleen op de keeper afging. Had dus rood moeten zijn." Met elf tegen elf trok Keldonk het duel alsnog naar zich toe.

13. HSE 21-2*
* HSE heeft 7 punten in mindering gekregen omdat het tweemaal niet kwam opdagen tegen SPV en in de rust van de wedstrijd tegen VCO vertrok.

VOW had geen kind aan HSE. (foto: Arno Korsten)