Edwin Peters gaat na de zomer fulltime aan de slag bij Vitesse Arnhem, maar blijft zijn nieuwe functie combineren met het hoofdtrainerschap bij Festilent. (foto: Monique Schippers)
Edwin Peters gaat na de zomer fulltime aan de slag bij Vitesse Arnhem, maar blijft zijn nieuwe functie combineren met het hoofdtrainerschap bij Festilent. (foto: Monique Schippers)

'Er komt een droom uit, want ik heb altijd fulltime in de voetballerij willen werken'

Voetbal 4.156 keer gelezen

ZEELAND/OSS | Edwin Peters gaat voltijd aan de slag binnen de voetballerij. De 47-jarige Ossenaar heeft een contract voor twee jaar getekend bij Vitesse Arnhem, waar hij een onderdeel is van het 'Innovatie Team'. Deze functie blijft hij combineren met het hoofdtrainerschap bij Festilent. "Hiermee komt voor mij een droom in vervulling."

Door Martijn Schwillens

De oefenmeester maakte het nieuws afgelopen week zelf wereldkundig via Facebook. "Ik heb er even over na moeten denken, maar ik ben enorm trots dat Vitesse mij deze kans geeft", vertelt Peters, die blij is dat zijn nieuwe job te combineren blijft met het hoofdtrainerschap bij Festilent. "We zijn in Zeeland behoorlijk aan de weg aan het timmeren, met het opleiden van jeugdtrainers om talenten beter te maken. We zien nu nog dat veel jonge talenten kiezen voor UDI'19 of de grotere clubs uit Oss, maar door het niveau van de jeugdafdeling naar een hoger niveau te brengen, zorgen we er tevens voor dat het niveau van de individuele talenten die de overstap maken naar het eerste elftal hoger wordt. Op die manier wil Festilent doorgroeien naar een hoger niveau. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan kan blijven bijdragen."

'Innovatie Team'
Peters wordt op Papendal, vaak het 'Milanello van Nederland' genoemd vanwege de faciliteiten die de selectie en jeugdacademie van Vitesse er tot zijn beschikking heeft, onderdeel van het 'Innovatie Team'. "Binnen de jeugdopleiding wordt enorm veel data gegenereerd en videomateriaal verzameld. Die data wordt nog niet optimaal gebruikt. Het wordt mijn taak meer structuur hierin aan te brengen en SoccerLAB (platform voor het managen van atleten en het uitvoeren van video-analyses. red.) maximaal te gebruiken, zodat in de toekomst duidelijk is hoe en op welke manier talenten hun opleiding doorlopen hebben op weg naar het eerste elftal. Met als doel die data weer te gebruiken voor volgende talenten, die zodoende nog gerichter gestuurd en getraind kunnen worden. Vanwege mijn specialisme op het gebied van IT in combinatie met voetbalervaring ben ik uitermate geschikt voor deze functie en geeft Vitesse mij nu deze kans. Ze hebben mij een tweejarig contract gegeven, waardoor ik fulltime in de voetballerij kan werken. Ik ken SoccerLAB erg goed. Het stelt ons in staat om een paspoort te maken van elke individuele voetballer in de jeugdacademie en op termijn ook de selectie. Wat zijn de stappen geweest die hij heeft gezet om in het eerste elftal te komen? Dat faciliteren, daar zit mijn talent. Al klinkt dat een beetje grappig als je 47 jaar bent. Voor mij komt hiermee een droom uit."

'Hopen op periodetitel'
Zijn werkzaamheden in Arnhem hinderen het werk op sportpark De Bundel allerminst, verzekert hij. "We zijn met Festilent begonnen aan een proces. Een paar maanden geleden lagen we vol op schema voor een goede klassering. Alles liep op rolletjes tot aan de thuiswedstrijd tegen DSV. Ik miste die dag acht basisspelers, waaronder de hele as plus twee spelers aan de zijkanten. Ik heb een grote groep, waardoor ik het gemis van twee of drie jongens kan opvangen, maar acht bleek teveel. We verloren met 2-5. Achilles Reek (3-2 verlies) twee weken geleden was helemaal een dooddoener, maar omdat Estria verrassend de tweede periodetitel pakte, mogen wij ineens weer hopen op de derde periode. We staan er goed voor. We hebben geen gemakkelijk programma, maar hetzelfde geldt voor DSV. Afgelopen week heeft duidelijk gemaakt dat alles kan in de voetballerij."

Football Talent Academy (FTA)
Behalve zijn werk bij Vitesse en Festilent runt Peters ook nog een voetbalschool. "Via de Football Talent Academy (www.footballtalentacademy.nl) kunnen voetballertjes uit de regio Oss-Uden extra trainingen volgen. Maar de voetbalschool is ook prima voor spelertjes die eens wat anders willen. Maar de voetbalschool is ook prima voor spelertjes die eens wat anders willen. Daarnaast geven we individuele trainingen, begeleiden we trainers van amateurclubs via een coach to coach traject, ondersteunen we clubs op gebied van visie/beleid/video/oefenstof en houden we 'Profdagen', waarbij trainers uit het betaald voetbal de trainingen geven."

Programma vierde klasse H:
Achates RKOSV- SV Milsbeek
DSV- Achilles Reek
VV Gassel- SIOL
Hapse Boys- Festilent
Juliana Mill- FC Uden
SES- HBV
Toxandria- Estria

Stand:
1. Hapse Boys 24-57
2. Estria 24-54
3. SES 24-48
4. DSV 24-45
5. Festilent 24-39
6. Achilles Reek 24-34
7. Gassel 24-32
8. SIOL 24-31
9. Achates 24-31
10. Juliana Mill 24-30
11. SV Milsbeek 24-29
12. Toxandria 23-23
13. HBV 24-10
14. FC Uden 24-7

Stand derde periode:
1. Estria 7-19
2. Hapse Boys 7-15
3. Festilent 7-14
4. DSV 7-13
5. Juliana Mill 7-12
Estria en Hapse Boys al in bezit periodetitel.

Behalve zijn werk bij Vitesse en Festilent runt Peters ook nog een voetbalschool: de Football Talent Academy. (foto: Monique Schippers)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant