Het festival vindt plaats in Markant Uden
Het festival vindt plaats in Markant Uden Foto: Facebook Theater Markant

Maashorstfestival omtrent nieuwe gemeente

Algemeen 1.014 keer gelezen

UDEN | Gemeente Uden en gemeente Landerd houden op 24 juni het zogeheten Festival Gemeente Maashorst in Theater Markant. Het festival is bedoeld om alle inwoners van Uden en Landerd mee te laten denken en praten over de nieuwe gemeente.

Er worden verschillende onderwerpen voorgelegd aan inwoners, waarbij zij aan kunnen geven wat zij belangrijk vinden bij het fuseren van de gemeentes. Burgemeester Henk Hellegers gaf een uitleg over het lopende fusieproces. "De fase van aanpak nu zit in het ophalen van informatie", vertelt hij. Hij begint nog even kort over de naam van de gemeente. "Er is kritiek op de gekozen naam, maar dit is een werknaam en dat blijft zo." De gemeente Uden en Landerd hebben al een aantal thema's verzameld, die gaan over vitaliteit en behoud van identiteit van de verschillende kernen, het buitengebied en een laagdrempelige dienstverlening. Op 21 mei worden op een besloten bijeenkomst in Landerd extra onderwerpen verzameld door beide gemeenteraden, clubs, ondernemersverenigingen en maatschappelijke organisaties. Zij mogen dan zeggen wat ze belangrijk vinden. Hieruit kiezen zij een groot aantal thema's en onderwerpen die op maandag 24 juni in Markant aan de inwoners worden voorgelegd, tijdens het Maashorstfestival. Iedereen mag aanschuiven om zijn of haar mening te geven tijdens deze inspraak sessie.

De resultaten van dit festival worden in de zomer verwerkt tot een voorstel dat in het najaar aan de beide gemeenteraden wordt voorgelegd. Het festival duurt van 13.00 tot 22.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant