Je maakt kans op een gratis vlucht in een zweefvliegtuig (foto: archieffoto)
Je maakt kans op een gratis vlucht in een zweefvliegtuig (foto: archieffoto)

Zweefvliegen tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel

Algemeen 1.360 keer gelezen

VOLKEL | Tijdens de Luchtmachtdagen 2019 toont defensie op indrukwekkende wijze haar straaljagers, helikopters en vrachtvliegtuigen aan het Nederlands publiek. Op 14 en 15 juni komen de vliegtuigen, die op posters boven menig kinderbed prijken, tot leven tijdens de Luchtmacht dagen in Volkel. Voor velen is vliegen een droom, het verwezenlijken hiervan is makkelijker dan gedacht.

Voor wie droomt van een carrière als vlieger bij defensie zijn de Luchtmachtdagen 2019 de uitgelezen kans om de eerste stap in de deze richting te zetten. Echt vliegen begint immers bij zweefvliegen en dat kan al vanaf 14 jaar. Een aantal leden van zweefvliegclub Volkel zijn vlieger bij defensie of zijn piloot bij een luchtvaartmaatschappij. Een grote overeenkomst tussen deze clubleden is hun passie voor vliegen, 'echt vliegen', zoals zij dat noemen. Het ontwikkelen van 'het vliegerhandje' leer je nu eenmaal het beste in een zweefvliegtuig. Begin je vliegcarrière daarom bij Zweefvliegclub Volkel.

Tijdens de Luchtmachtdagen op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni verloot de zweefvliegclub een aantal vluchten. Heb je altijd de vliegbasis en omgeving eens vanuit de lucht willen bekijken? Wil je alles weten over vliegen in het algemeen, en zweefvliegen in het bijzonder? Zou je het leuk vinden om een persoonlijke rondleiding in hangaar 1 (Rijksmonument) te krijgen en zou je alvast een vlucht in een zweefvlieg-simulator willen maken? Bezoek zweefvliegclub Volkel dan in Hangaar 1 tijdens de Luchtmachtdagen 2019 en maak kans op een gratis vlucht. Meer informatie vind je op www.zvcvolkel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant