(foto: Rode Kruis)
(foto: Rode Kruis)

Rode Kruis EHBO spelochtend voor basisscholen

Algemeen 538 keer gelezen

UDEN | Het Rode kruis Uden e.o. houdt ook dit jaar de EHBO spelochtend, en wel op woensdag 22 mei. Kinderen uit groep 8 van de basisscholen uit Uden, Volkel en Odiliapeel laten dan zien wat ze afgelopen jaar geleerd hebben op het gebied van EHBO. Sportiviteit en het wedstrijdelement maken het extra leuk en spannend.

De deelnemende jongeren tonen deze ochtend hun geleerde kennis op het  gebied van Eerste hulp en hoe deze in praktijk te brengen. Dit doen ze binnen een uitgezet circuit van een 10-tal oefeningen. Daarbij gaat het onder andere om wondverzorging, kennis van het menselijk lichaam en slachtofferhulp. Rolstoel/rollatorlduwen en  brancardlopen zijn activiteiten die minder tot de Eerste hulp behoren maar voor Rode Kruis vrijwilligers wel van belang zijn. 

Het betreft een spelochtend voor ongeveer 360 kinderen, afgevaardigd door nagenoeg alle basisscholen uit Uden/Volkel/Odiliapeel dat vraagt redelijk wat inspanning van de organisatie en vrijwilligers. Zij staat daarin echter niet alleen. Naast ondersteuning van 43 leerlingen van de opleiding BSM (Bewegen- Sport en Maatschappij) van de sector HAVO van het Udens college, jeu de boules vereniging Plop, staat ook een groep ouders de organisatie bij om er wederom een geslaagd evenement van te maken.

De spelochtend wordt dit jaar gehouden in het sportpark in Uden op het grasveld, tegenover het terrein van De Keien. De ochtend begint om 8.45 uur en eindigt om 12.15 uur. De organisatie wil de lezer tevens wijzen op de Rode kruis app die gratis te downloaden is in de appstore. De app is een volledige EHBO-handleiding in beeld en gesproken tekst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant