SES moet op zoek naar een nieuwe trainer. (foto: Jeff Meijs)
SES moet op zoek naar een nieuwe trainer. (foto: Jeff Meijs)

SES-trainer Ton Berens over besluit te stoppen: 'Miste commitment bij de spelers'

Voetbal 2.837 keer gelezen

LANGENBOOM | Afgelopen week werd bekend dat hoofdtrainer Ton Berens zijn contract voor volgend seizoen heeft ingeleverd bij SES Langenboom. De oefenmeester uit Oss spreekt zich nu uit over de reden voor deze opmerkelijke stap. "Ik miste commitment bij de spelers. Naar elkaar toe, maar ook naar de club", aldus Berens.

"Rond de winterstop ontstonden er net zoals het seizoen daarvoor veel afmeldingen. Daar hebben we na de winterstop de groep op aangesproken en de puntjes op de i gezet. Er moest inderdaad een mentaliteitsslag gemaakt worden, want teamsport vergt ook commitment. Naar elkaar toe maar ook naar de club", verduidelijkt Berens. "Dat miste ik. In de directe periode daarna leek het zich te herstellen maar terugkijkend op de tweede seizoenshelft te weinig. Dat betreur ik ten zeerste en was voor mij aanleiding om het gevoel wat ik in me had rond de winterstop en nu weer, om daar wat mee te doen. Ik vond het voor mezelf en iedereen verstandiger om geen vervolg te geven aan mijn contract voor een vierde seizoen. Erg jammer, want we hebben zeker stappen gemaakt. Voor SES-begrippen is dit ook een top-seizoen, maar zoals gemeld mis ik het commitment. Vandaar mijn keuze. Die is hard binnengekomen, dat snap ik heel goed. Ik hoop dat de club snel een geschikte opvolger zal vinden want er staat zeer zeker een mooie jonge spelersgroep."
De club betreurt zijn beslissing. "Voor ons de moeilijke taak om voor de start van de voorbereiding een nieuwe geschikte hoofdtrainer te vinden", aldus Tomas van Boekel van SES, dat nog volop kans maakt om deelname aan de nacompetitie. De Langenboomse ploeg moet zondag op bezoek bij buurman Festilent. Bij een gelijkspel is SES zeker van de derde plaats en dus een plek in de nacompetitie. Bij verlies in Zeeland is SES afhankelijk van DSV, dat behalve drie punten ook tien doelpunten moet inlopen op de manschappen van Berens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant