Door de borden wordt de buurt nu dagelijks herinnerd aan het jubileum (foto: Henk Lunenburg)
Door de borden wordt de buurt nu dagelijks herinnerd aan het jubileum (foto: Henk Lunenburg)

Buurtvereniging Helenastraat telt af naar 75-jarig jubileum

Algemeen 1.068 keer gelezen

UDEN | De oudste buurtvereniging van Uden onthulde zondag twee billboards ter aankondiging van haar 75-jarig jubileum in september van dit jaar. Een grote groep buurtbewoners, van jong tot oud, was aanwezig op deze zonnige middag.

Wim Wijdeven van de jubileumcommissie vergeleek in zijn speech de onthulling met het Olympisch vuur dat de Olympische Spelen aankondigt. Met het verschil dat in de Helenastraat het vuur niet meer hoeft te worden ontstoken. "Het hele jaar door namelijk werken buurtbewoners met hart en ziel samen om activiteiten te organiseren, waar veel leden aan deelnemen. Saamhorigheid en zorgzaamheid staan hierbij altijd centraal, wat nog belangrijker is dan het resultaat."

Buurtvereniging Helenastraat werd geboren uit de behoefte aan verbinding vanaf het moment dat Uden werd bevrijd dankzij Operation Market Garden in september 1944. Wat de oprichters, hun families en de buurtleden 75 jaar geleden zijn gestart, zet de buurt tot op de dag van vandaag door. Met de aanwas van jonge gezinnen en de actief blijvende ouderen is er ook vertrouwen in de toekomst van de buurtvereniging.

Met de borden op het erf van de twee oudste huizen in de Helenastraat wordt de buurt nu dagelijks herinnerd aan het jubileum. In september wordt ook nog een grote ereboog geplaatst in de straat, net als bij de oprichting, om de vrijheid te eren. Het grote feest voor de leden van de buurtvereniging vindt plaats op 28 september, met muziek, expositie, eten en feesten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant