Volkel zit op rozen
Volkel zit op rozen Foto: Peter Kuijpers,

3D: Zondag eindigt de lange competitie 2018-2019

Voetbal 661 keer gelezen

Na 26 speeldagen valt het gordijn.  De kampioen is bekend waar Schijndel winnaar werd van periode-2. De overname van de periode van Olympia'18  is (bijna) een zekerheidje voor Volkel met een stevig doelsaldo van 33 plus. Concurrent Avanti'31 en Boekel Sport hebben een aanzienlijk slechter doelsaldo. Avanti'31 met plus 12 en Boekel Sport met plus 16 komen echt niet in de buurt. Zondag is nog wel van belang voor periode 3 en uitgesproken deze twee kemphanen zien elkaar zondag in Schijndel. Nou staat de bierkraan bij Avanti'31 altijd wel wijd open, of er nu gewonnen wordt of verloren, maar komend weekend zou dat zomaar XXXL wijd kunnen zijn. We leggen het voor aan de betrokkenen.

Door: Peter Kuijpers

Voor Margriet, Schijndel, Nooit Gedacht, FC Schadewijk, Olympia'18 , Handel, Excellent en Ulysses zit er niet meer in het vat dan de eer. Als je de verslagen en commentaren leest van deze clubs de laatste wedstrijden voorspelt dat zeker geen vuurwerk meer. Uitzondering zijn Olympia'18 die vrolijk doorgaan met scoren met alle ballen op 'Douwe' en FC Schadewijk die blijven verbazen. Vermoedelijk vragen velen zich af aan de Scheldestraat bij FC Schadewijk, waar waren wij na de winterstop? Veel te laat in vorm gekomen waar Gaby Kuijpers c.s. op een haar na een periode mis gaan lopen. Nou is het maar de vraag of het verstandig zou zijn, gezien de smalle basis van de Ossenaren, om daar ook nog een poging mee te wagen voor nog een klasje hoger? Maar ja eenmaal zo ver dan gaat een ieder ervoor. Hoe dan ook Kuijpers heeft zijn schaapjes toch in het gareel gekregen en dat pleit voor deze slimme vos die nooit het achterste van zijn tong laat zien. Dit elftal verdient waardering waar vooraf, Deo Volente, handhaven het grootste doel was.



Niek Hermans stopt bij Constantia

Hoogst haalbare
Constantia en MULO maken zich op voor de nacompetitie die volgende week zondag 2 juni van start gaat. De wedstrijd van Constantia zondag thuis tegen Vitesse'08 is van geen enkel belang en voor coach Niek Hermans alleen zorg zich in vorm te spelen voor de nacompetitie. Vooral geen blessures oplopen of kaarten. Hermans: "Wij wisten natuurlijk al een tijdje dat de nacompetitie voor ons op dit moment het hoogst haalbare is. Ondanks dat wij dit seizoen vaak het gevoel hadden dat er meer in zat, sta je aan het einde van de rit wel waar je hoort te staan. Het team gaat hier geweldig mee om, getuige de bereidwilligheid om als ploeg hard voor elkaar te blijven werken en een positieve spelopvatting te houden. Wij gaan dan ook met alle vertrouwen de nacompetitie in, om ons via die weg alsnog veilig te spelen. Tegen wie dit zal zijn zie ik zondag aan het einde van de middag wel. Wij willen voor eigen publiek de competitie goed afsluiten en richting de eerste nacompetitie werken."

Avanti'31 – Boekel Sport
De kans is niet groot voor Avanti'31 waar winst hoe dan ook belangrijk is weet ook trainer Henry van Wanrooy van Avanti'31: Aanstaande zondag moeten wij winnen van Boekel Sport en Volkel van FC Schadewijk om nog kans te maken voor een periode. Wij gaan voor een goede afsluiting van het seizoen. Als ik het seizoen analyseer is het een prima seizoen geweest, als je terug kijkt wat wij voor ongelukkige blessures hebben gehad en spelers die door verschillende reden weg waren hebben wij bijna niet een wedstrijd met dezelfde opstelling kunnen voetballen. Je kan daardoor zien dat wij een brede selectie hebben en een goede JO 19 die dat goed hebben opgevangen. Verschillende spelers hebben zich daardoor goed ontwikkeld. Het is altijd zuur als je op het laatst geen prijs pakt maar ik vind het een seizoen van de gemiste kansen en teveel doel punten tegen en jammer dat de zes wedstrijden, die we wonnen achterelkaar niet in een periode zaten.Ik ben trots op de selectie dat wij ondanks verschillende tegen slagen geprobeerd hebben om toch altijd positief te blijven al viel dat soms niet mee. Ik hoop nog op een toetje voor de spelers en supporters."



Marc van de Ven heeft Boekel Sport in vier maanden aardig op de rit

Genoegen
Boekel Sport trainer Marc van de Ven ziet de progressie van zijn team wat hij nu dik vier maanden onder zijn hoede heeft met genoegen aan. Van de Ven: "Het is prachtig om de ontwikkeling te zien van dit Boekel Sport. Zondag kunnen we deze goede reeks belonen met een plaats in de nacompetitie voor promotie. Daarvoor dienen we een punt of meer te pakken uit bij Avanti'31, mochten we echter verliezen dan zijn we afhankelijk van andere uitslagen. Onze directe tegenstander Avanti'31 moet winnen om kans te behouden op de nacompetitie. Het zal dus een enerverende wedstrijd worden, waarbij beide ploegen er alles aan gaan doen om een positief resultaat te behalen. Zoals het er nu naar uitziet, zijn we fit en compleet, dus kijken we uit naar zondag."

Excellent –Ulysses
Een potje als een van de vele die er zondag afgewerkt worden. Toch kort even aandacht voor deze wedstrijd. Niet zozeer de relevantie van het duel, maar meer het afscheid van trainer Sander Janssen die zijn uiterste best bleef doen zowel verbaal als zijn fysieke inzet voor het Megense 'clubke' Zondag sluit hij een periode af in Oploo. Janssen: "Zondag is inderdaad mijn allerlaatste keer dat ik op de bank zit voor Ulysses. We hebben ondanks de slechte (misschien van te voren wel ingecalculeerde) resultaten toch een mooi seizoen gehad. Voor Ulysses als kleine dorpsclub is het mooi om tegen de grotere verenigingen in de regio te spelen. De afgelopen drie jaar hebben wij samen als selectie Ulysses 'op de kaart' gezet in zuid 2. Deze ervaring pakken ze de spelers en mij niet meer af. Ik verlaat Ulysses door de voordeur met een voldaan gevoel. We hebben in vier jaar het maximale uit de groep gehaald. Aanstaande zondag sluiten we af met een duel tegen excellent. Een duel om de keizers des baard" ,geen speld tussen te krijgen, dat in ieder geval.

Laatste programma
Avanti'31 - Boekel Sport
FC Schadewijk - Volkel
Olympia'18 - Handel
Constantia - Vitesse'08
Excellent - Ulysses
Schijndel - Nooit Gedacht
MULO - Margriet

Stand
1. Olympia'18 25-66
2. Schijndel 25-47
3. Volkel 25-45
4. Boekel Sport 25-42
5. Avanti'31 25-42
6. FC Schadewijk 25-40
7. Handel 25-37
8. Nooit Gedacht 25-36
9. Margriet 25-33
10. Excellent 25-33
11. Vitesse'08 25-28
12. Conststantia 25-17
13. MULO 25-17
14. Ulysses 25-11

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant