Drukte op de picknickplaats bij het Schoolbosje
Drukte op de picknickplaats bij het Schoolbosje

Zeeland geniet van eerste dorpsfeest

Algemeen 1.093 keer gelezen

ZEELAND | Het dorpsfeest in Zeeland is een druk weekeinde geworden, waarbij de vele bezoekers hebben kunnen genieten van muziek, wandelen, fietsen en een gratis aangeboden picknick. Voor voorzitter Cees van Dongen van Initiatief Zeeland alle reden om met grote tevredenheid op het weekeinde terug te kijken.

Het dorpsfeest was een initiatief van zijn vereniging en was georganiseerd in nauwe samenwerking met Rob Neijts van Herberg D'n Brouwer. Aanleiding voor het dorpsfeest was het 25-jarig bestaan van de gemeente Landerd. Om dat te vieren kregen de drie dorpen van de gemeente een bedrag uitgekeerd om daar feestelijk bij stil te staan. Initiatief Zeeland zette daarvoor samen met D'n Brouwer het feestelijk weekeinde op. Het plein voor De Morgenzon en het kerkplein vormden in het centrum het feestterrein. Zaterdagavond genoot het talrijk aanwezige publiek van een optreden van de band Broadway.

Zondagochtend meldden zich om 10.30 uur de eerste wandelaars en fietsers in het centrum. Met bijna 400 inschrijvingen een succes. "Het liep op rolletjes", aldus Cees van Dongen. Alle deelnemers kregen een hervulbare drinkfles aangeboden. De wandelroute voerde de deelnemers naar het Schoolbosje aan Straatsven. De fietsers kwamen daar ook via een route over Reek en Schaijk. "Een geweldig sfeer heerste er. Drie leden van toneelvereniging verwelkomden de wandelaars en fietsers op een bijzondere manier." Het Schoolbosje was omgetoverd tot een grote picknickplaats. De deelnemers kregen die gratis aangeboden dankzij de financiële ondersteuning van de gemeente. Vanaf het Schoolbosje volgde voor wandelaars en fietsers een route naar het centrum van Zeeland. Attracties voor kinderen werden druk gebruikt, het Zeelands Amusements Orkest en het opleidingsorkest van muziekvereniging Zeelandia zorgen voor de muzikale opluistering, afgewisseld door de zingende dj Marcel Janssen. Voor zowel Cees van Dongen van Initiatief Zeeland als voor Rob Neijts van Herberg D'n Brouwer is het goed verlopen dorpsfeest een goede start van een traditie. Ze willen beiden graag ook de komende jaren zorgen dat Zeeland een mooi en feestelijk dorpsfeest krijgt.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant