Afbeelding

45e Trap-in staat op punt van beginnen

Algemeen 912 keer gelezen

UDEN | De Trap-in wordt op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, voor de tweede keer verreden. Immers sinds 1974 wordt door Stichting Trap-in elk jaar een sponsorfietstocht georganiseerd, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan vijftien kleinschalige derdewereldprojecten. Zoals gebruikelijk is de fietstocht 50 kilometer lang en zijn er een achttal attracties, zoals bijvoorbeeld koffie, soep, pannenkoek, ijs.

De organisatie is de laatste week voor Pinksteren weer druk bezig met de laatste voorbereidingen. Nadat reeds eerder de vrijwilligers geïnformeerd werden over hoe de route dit jaar is uitgezet en op welke posten zij worden ingezet, is het nu tijd om alle posten van stoelen, tafels, apparatuur etc. te voorzien. En op Tweede Pinksterdag 's morgens om 06.00 uur worden de pijlen en borden gezet en wordt het startbureau op de Markt en in Volkel in het Muziekhuis opgebouwd.

Ook de andere zaken lopen goed op schema. De sponsoring, de ambassadeurs en de verkoop van de kaarten 'Ik fiets niet, maar Trap wel mee' voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn om mee te fietsen. Dat is ook allemaal nodig, want het bestuur hoopt ook dit jaar weer op een groot aantal fietsers, die mee zullen doen aan deze Udense traditie, zodat er opnieuw een groot bedrag kan worden uitgekeerd aan vijftien vooraf geselecteerde ontwikkelingsprojecten.

Iedereen van jong tot oud kan starten op de Markt in Uden van 10.00 tot 13.00 uur en bij het Muziekhuis in Volkel van 10.30 tot 12.30 uur. Een deelnemerskaart kost 5 euro per persoon. Er zijn ook gezinskaarten voor 15 euro, ongeacht het aantal kinderen tot en met 12 jaar. De jeugd krijgt aan het einde van de route een diploma uitgereikt. Het bestuur hoopt dat er veel jonge mensen zullen meefietsen. Alle overige informatie is te vinden op www.trap-in.nl.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant