Afbeelding

Uitverkocht 7th Sunday Festival verwonderde 40.000 bezoekers

Algemeen 4.254 keer gelezen

ERP | 7th Sunday Festival streek op eerste Pinksterdag streek voor de elfde keer neer op het festivalterrein in Erp. Een editie met veel veranderingen, goede artiesten en uitzinnig publiek, waar wederom alles klopte.

Het muzikale thema 'The Seventh Symphony' was over het gehele terrein zichtbaar. Bezoekers werden verwelkomt op de parkeerplaatsen door straatmuzikanten, de 30 meter hoge mainstage was gevuld met instrumenten en de rest van het decor ademde muziek. Grote namen als Dimitri Vegas & Like Mike, W&W, Nervo, Fedde Le Grand en Claptone zorgden samen met de enorme lichtshow, entertainment en vuurwerkeffecten, voor een spektakel. Helaas moest Salvatore Genacci zijn show op 7th Sunday Festival cancellen door persoonlijke redenen, maar Ummet Ozcan verving de ras entertainer met een hoogwaardige set.

Club Seven
Het terrein van 7th Sunday Festival kende veel veranderingen. De opvallendste was de komst van een geheel nieuwe area: Club Seven. Midden op het terrein waanden de festivalbezoeker zich in een luxueuze club, waar men zowel binnen als buiten de mogelijkheid hadden om van onder andere Fedde Le Grand, Kris Kross Amsterdam en Tony Junior konden genieten.
De SLAM! stage verdubbelde in het bezoekersoppervlak van 40 naar 77 meter en was meer dan noodzakelijk bij het optreden van onder andere Lil Kleine. Daarnaast is het terrein ruimer opgezet, waardoor het tussen de area's allemaal ruimtelijk aanvoelde en het veel overzichtelijker was.

Zestien uiteenlopende stages
Ook op andere stages werd gefeest tot laat in de avond met onder meer optredens van Gunz for Hire, Frenna, Maan, Karotte en Da Tweekaz. Met het verpletterende aanbod aan muziekgenres, waarbij de overlap van muziekstijlen met de aanpassingen van de area's nog duidelijk was voor de bezoeker, was er voor ieder wat wils. In The High ging het los met onder andere all time house legendes Felix Da Housecat en The Shapeshifters.
Technoliefhebbers konden genieten van dikke technosets in de Reboot en de Hard Nature was the place to be voor iedereen die een voorkeur heeft voor hardere stijlen. Daarnaast waren er live optredens van onder andere Baby Blue en Raymon Hermans.

Eerste Pinksterdag valt in 2020 op 31 mei en daarmee is de nieuwe datum van 7th Sunday Festival bekend.

HOH
Harmony of Hardcore (HOH) de dag ervoor verwelkomde dit jaar een recordaantal bezoekers van 35.000, waardoor dit weekend maar liefst 75.000 bezoekers naar De Roost kwamen. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant