Afbeelding

Kersenplukactie Rotary weer van start

Algemeen 1.708 keer gelezen

UDEN | Rotary Uden start, in samenwerking met de Heische Hoeve, woensdag 19 juni weer met de kersenplukactie. De zogenaamde zelfpluk op de boomgaarde van de Heische Hoeve was vorig jaar een succes.

Thomas Jansen, voorzitter van de Rotary, is zijn nopjes met de actie: "Dit jaar gaat een  gedeelte van de opbrangst naar Care4tina. Care4Tina is een stichting die medische hulp biedt aan kinderen met een schisis in de Chinese stad Xi'an. Schisis is de aangeboren afwijking waarbij een spleet van de lip en/of een spleet van de kaak en het gehemelte ontstaat. De behandelingen en operaties zijn van groot belang voor deze kinderen, die vaak vondeling zijn. Een operatie op jonge leeftijd kan een levenslange handicap voorkomen. Wij zetten ons als Rotary daar graag voor in! " De Kersenpluk is de komende 1,5 maand op woensdagen van 13.00 tot 16.00 uur, 's zaterdag en 's zondags van 10.30 tot 16.00 uur.

Het is de komende tijd dus goed kersen eten in de boomgaard van de Heische Hoeve. Thomas: "Er zijn drie verschillende soorten kersenbomen en die zijn de komende weken achter elkaar rijp.  Bezoekers kunnen voor 3,5 euro per kilo zelf de kersen plukken. De komende weken gaan we natuurlijk voor een zo'n groot mogelijke opbrengst voor Care4Tina. Als je dan thuis zo'n heerlijke zelfgeplukte  kers proeft, smaakt ie nog beter wetende dat je bijdraagt aan een goed doel!" De kersenboomgaard in de Heische Hoeve ligt aan de Heideweg 1a in Loosbroek. Rotaryclub Uden begeleidt de bezoekers tijdens hun bezoek aan de kersenboomgaarde, die door de eigenaren van de Heische Hoeve ter beschikking is gesteld.

Rotary Uden is een serviceclub met 48 leden en bestaat al sinds 1972. De Udense club is onder meer gericht op maatschappelijke betrokkenheid, kameraadschap en dienstbaarheid. De landelijke slogan van Rotary is "Rotary Helpt". De Udense club geeft daar invulling aan door zich maatschappelijk te richten op jeugd, ouderen en minder bedeelden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant