Afbeelding
Foto: Henk Lunenburg

Geen zorgen: intocht Udense Avond4daagse gaat gewoon door

Algemeen 2.053 keer gelezen

UDEN | De laatste kilometers van de Udense Avond4daagse worden aanstaande vrijdag gewoon gelopen. Ondanks twijfels laat de organisatie weten dat iedereen de wandelschoenen gewoon uit de kast kan halen.

Op de eerste plaats leek de hittegolf roet in het eten te gooien, maar gelukkig lijkt de temperatuur vrijdag aangenaam te zijn. Daarnaast is de processierups nog steeds actief. De gemeente Uden biedt de organisatie echter een helpende hand en gaat op woensdag in het sportpark aan het werk met een grote zuiger om de aanwezige nesten te verwijderen. Het is natuurlijk onmogelijk om alle nesten langs de routes van de 5 en 10 km op te ruimen en bovendien zweven de haartjes van de rups op veel plaatsen door de lucht. De organisatie zal de routes, indien nodig, enigszins aanpassen, zodat de wandelaars risicoplekken zoveel mogelijk kunnen omzeilen.

De slotdag zou eigenlijk op 7 juni plaatsvinden, maar kon door de weersomstandigheden niet doorgaan. Volgend jaar vindt dit evenement plaats van 9 tot en met 12 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant