Frans ging alle klaslokalen langs om persoonlijk afscheid te nemen van de kinderen.
Frans ging alle klaslokalen langs om persoonlijk afscheid te nemen van de kinderen.

Basisschool de Palster neemt afscheid van meneer Frans

Onderwijs 1.733 keer gelezen

UDEN | Meneer Frans Zegers nam afgelopen vrijdag afscheid van basisschool de Palster in Uden. Na 45 jaar trouwe en loyale dienst gaat hij op 1 oktober met pensioen.

Vanwege de verhuizing van onze school naar de tijdelijke huisvesting van de Tandem was het afscheid voor de zomervakantie gepland. Vrijdagochtend was er een ludieke intocht op het schoolplein, waarna meneer Frans alle klaslokalen bezocht om persoonlijk afscheid te nemen van de kinderen. Om 10.45 uur startte een grote viering in sporthal Germenzeel met als thema 'reizen'. Meneer Frans heeft de halve wereld bereisd. Iedere groep heeft een land geadopteerd, waar de afgelopen weken aan is gewerkt. In de viering geeft elke groep een korte presentatie. Ook oud-leerkrachten van de Palster hadden een act voorbereid. Als verrassingsact kwam de stichting Missie in Muziek langs, die drie mixed percussieoptredens verzorgde met hulp van de kinderen.

Frans heeft naast zijn taak als groepsleerkracht voor basisschool Sint Paulus, basisschool de Slenk en de laatste 24 jaar op basisschool de Palster. In het afgelopen decennium heeft hij zich ook verdienstelijk gemaakt op stichtingsniveau met name voor het domein ICT en later ook techniekonderwijs. In de laatste fase heeft hij zich gericht op medewerkers in de vervangerspool. Buiten het onderwijs heeft Frans ook grote verdiensten voor de politiek en de gemeenschap van Eerde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant