De oudste en de jongste buurtbewoner onthullen het herdenkingsbord (foto: Henk Lunenburg)
De oudste en de jongste buurtbewoner onthullen het herdenkingsbord (foto: Henk Lunenburg)

Buurtvereniging Lagenheuvel viert 50-jarig bestaan

Algemeen 1.659 keer gelezen

VOLKEL | De een na de andere buurtvereniging in Volkel viert het 50-jarig bestaan. Zaterdag 6 juli was het de beurt aan het buurtschap Lagenheuvel, waar zo'n 26 gezinnen lid zijn van de buurtvereniging.

door Ankh van Burk

De feestelijkheden begonnen met een brunch om 12.00 uur op het erf van Karel van Dijk. Om het 50-jarig bestaan te markeren werd aan de Lagenheuvelstraat een bord onthuld door de oudste bewoner van de buurt, André van Osch en de jongste, pas twee dagen oude Kee van Os. In de middag werden er allerlei spelletjes gedaan en werd er een jubileumboek aan de buurtgenoten uitgereikt. Dat boek gaat over de gezinnen die nu op Lagenheuvel wonen. Rond 17.30 uur was er weer een gezamenlijke maaltijd en om 20.00 uur begon de feestavond met de gezinnen en de uitwonende kinderen. Er kon gedanst worden op muziek van eigen artiesten.

De buurtvereniging is het hele jaar door erg actief met allerlei activiteiten voor jong en oud. Het jaar begint met een nieuwjaarswandeling. Met Pasen worden er eieren gezocht en in de zomer is er een wandel- en fietstocht met een afsluitende barbecue. Voor de kinderen zijn er uitjes naar een speeltuin of naar Wanroy en wordt met hen het sinterklaasfeest gevierd. Regelmatig wordt er door de buurtgenoten gewandeld of zijn er uitgaansavondjes, bijvoorbeeld naar Uden on Ice. Zieken in de buurt krijgen een bezoekje en een attentie en bij de uitvaart van een overleden buurtbewoner is vrijwel de hele buurt aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant