Afbeelding

Verbalen opgemaakt en voertuigen in beslag genomen tijdens integrale hennepactie in Uden

Algemeen 1.859 keer gelezen

UDEN | Politie Oost-Brabant hield in de week van 1 tot 5 juli een integrale actieweek tegen hennep in de gemeente Uden. De politie bezocht honderden woningen en gaven tientallen preventie-adviezen. Inmiddels zijn de resultaten bekend.

Er zijn op maandag 1 en donderdag 4 juli in totaal zo'n 450 woningen bezocht door de gemeente, Enexis, Brabant Water en de brandweer, met ondersteuning van de politie. Op dinsdag 2 en woensdag 3 juli zijn ongeveer 125 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 37 verbalen opgemaakt voor diverse overtredingen, van rijden zonder rijbewijs, tot niet handsfree bellen achter het stuur. Ook is er 459 euro geïnd voor openstaande vorderingen. Verder heeft de Belastingdienst 23.250 euro geïnd en zijn er zeven voertuigen in beslag genomen. Het totaal fiscaal belang voor de Belastingdienst was 40.750 euro. De hennepcontainer van Enexis Netbeheer op de Markt is maandag druk door het publiek bezocht.

De brandweer heeft gezien dat er in veel woningen geen of weinig brandmelders hingen, dit is besproken met de bewoners en Area. Enexis heeft verschillende meters vervangen door slimme meters en zegels vervangen, omdat deze weg waren of niet klopten. Er is geen diefstal van stroom ontdekt. Bewoners is gevraagd of ze vrijwillig mee wilden werken aan een meterkastcontrole. Die controle werd gedaan met het oog op de veiligheid van de bewoners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant