Amalia aan het kokkerellen in haar eigen keuken (foto Ad van de Graaf).
Amalia aan het kokkerellen in haar eigen keuken (foto Ad van de Graaf). Foto: Jowin Boerboom

Stichting Tante Lali zoekt nieuwe ruimte

Human Interest 2.027 keer gelezen

UDEN | Stichting Tante Lali, die wekelijks een maaltijd verzorgt voor iedereen die behoefte heeft aan contacten, is op zoek naar een eigen onderkomen.

De stichting is in 2016 in het leven geroepen. Onder leiding van Amalia Naranjo wordt iedere donderdagavond een gezonde maaltijd gekookt voor wie behoefte heeft aan goed gezelschap, gezelligheid of lekker wil eten voor een zeer schappelijke prijs (3,50 euro). Dit gebeurde voorheen bij Gewoon Goed, en sinds vorig jaar in de protestantse kerk aan de Schepenhoek. "Fijn, maar de tijd die we er kunnen zijn is te beperkt. En dat terwijl mensen die mee-eten juist vaak alleenstaand zijn en behoefte hebben aan sociaal contact. Gewoon, even op je gemak eten en daarna nog wat bijpraten met een ander. Dan is het niet prettig dat we maar een uurtje de tijd hebben, zoals nu in de kerk", aldus Amalia.

Oproep
En dus plaatst zij hierbij een oproep: wie heeft een ruimte over of weet ergens een ruimte waar Stichting Tante Lali een keer per week kan koken? "Er moét toch ergens een plek zijn waar we terecht kunnen?", zo vraagt Amalia zich af. "En zoveel mensen maken we er blij mee. Dat is ook de reden dat ik me hiervoor blijf inzetten. We doen het echt ergens voor."
Stichting Tante Lali verzorgt iedere donderdag om 17.30 uur een maaltijd in de protestantse kerk. Er is nog plek voor nieuwkomers die wekelijks in goed gezelschap willen komen smullen. Opgeven kan bij Amalia: 06-14684105 of via naranjoal@outlook.com. Ook eigenaren van ruimtes die verhuurd kunnen worden kunnen zich hier melden...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant