Marc Koot stopt vanwege een blessure.
Marc Koot stopt vanwege een blessure. Foto: Ronny Raymakers

Langdurige blessure noopt UDI'19-sterkhouder Marc Koot tot stoppen

Voetbal 1.944 keer gelezen

UDEN | Marc Koot heeft besloten per direct te stoppen met voetbal. De 28-jarige middenvelder van UDI'19/CSU heeft het besluit genomen na een aanhoudende hamstringblessure.

De kwetsuur zorgde ervoor dat Koot het voorbije seizoen ook al geruime tijd langs de lijn stond. Ondanks een comeback in het eerste elftal bleek al snel dat de oud-prof van Helmond Sport en FC Oss niet voldoende hersteld was. Koot brak in 2009 door bij UDI'19. Twee jaar later maakte hij de overstap naar FC Oss, waar hij twee seizoenen actief was. In 2013 vertrok hij naar Helmond Sport, waar hij nog eens drie jaar speelde. In 2016 keerde de Udenaar terug bij UDI'19. Aan het eind van het seizoen 2017-2018 raakte hij geblesseerd. Van die blessure is hij dus nooit meer volledig hersteld.
Het wegvallen van Koot is een forse tegenvaller voor UDI'19, dat afgelopen weekend een oefenwedstrijd tegen HVCH met 0-0 gelijkspeelde. De Udenaren lijken twee weken voor de seizoensouverture thuis tegen Moerse Boys (zaterdag 31 augustus) nog niet klaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant