Sam Wassenberg kopt de 1-0 binnen Foto Peter Kuijpers
+audio

Gelijkspel UDI'19/CSU tegen Moerse Boys voelt als nederlaag

Voetbal 1.101 keer gelezen

UDEN – Dat kunnen de tricolores zich zeker verwijten dat ze vergaten verder uit te lopen. Vooral in de eerste helft waar Sam Wassenberg al na 2 minuten raak kopte waren de Udenaren beter. In de tweede helft was daar geen spoor van over. Van den Broek pingelde zijn teams langs UDI'19 en een solo van Jesse Mouws betekende 1-2. Gerechtigheid kwam er via de gelijkmaker van Man van de Wedstrijd Rick Wouters, recentelijk pas overgekomen van NEC,  die UDI'19/CSU weer langszij bracht. Daar bleef het bij in een wedstrijd die een punt bracht, wat zonder meer te weinig is vooral op basis van de eerste helft.

Door Peter Kuijpers

Het was gezellig druk op en rond het UDI'19/CSU veld. De bultside met de heerlijk jennende supporters en een redelijk opgekomen publiek. De puike en heilig verklaarde grasmat, waar het een voorrecht lijkt om daarop te mogen spelen. UDI'19 kent op dit moment niet echt zware blessures wist technische man Fred Smies te melden. "Dat ligt aan de betere opbouw van de intensiteit van trainingen dat weleer wel eens anders ging. Het is ingezet met Stefan Hoogsteder en Lodewijk de Kruif die daar een vervolg aan heeft gegeven." UDI'19 begon met Sam Wassenberg als targetspits met opkomend Ferhat Coskun op links en Roald van Hout op rechts, maar ook vaak door het midden opkomend. Willem Tieben en Thijs van der Linden stonden centraal achterin. De verloren zoon Robin Walk was ook weer terug na een avontuur in Nistelrode en speelde een verdienstelijke partij voor de Udenaren. Veel trainers uit de Hoofdklasse waren aanwezig op Parkzicht in Uden. Een daarvan was Michael van den Dungen tegenwoordig trainer van Meerssen. Van den Dungen (Bosschenaar) heeft zijn werkkring momenteel in België en Limburg wat de keuze voor Meerssen verduidelijkte.

Wietse van Lankveld (L) was als aangever weer belangrijk voor UDI'19/CSU

Snoeihard
UDI'19 nam vanaf de aftrap het voortouw en drong Moerse Boys in een verdedigende rol. Na twee minuten al konden de Udense handen de lucht in. Wietse van Lankveld (nam alle dode momenten) mikte de bal op de kruin van Sam Wassenberg die keeper Tom Magielse fopte en handig half achterwaarts binnen kopte. De bezoekers stelden daar bitter weinig tegenover en kwamen pas na acht minuten voor het eerst in het domein van keeper Michiel Merks die voorlopig vaste waarde Nick van der Horst op de bank houdt. Het eerste geel was voor Hidde van Dongen die Sjoerd Broos snoeihard torpedeerde. Geel was er ook voor de continu pratende en commentaar leverende trainer Jurgen Arnouts waar scheidsrechter Robin Vereijken uit Beek en Donk lang geduld mee had, maar uiteindelijk toch geel trok.

Michiel Merks heerst in zijn keepersdomein. Willem Tieben (6) controleert Tufan Koca waakt bij de paal.

Vertragingslade
Na rust een totaal andere verhouding in het veld. UDI verloor wat kleur op de wangen. Binnen twee minuten kwamen de gasten op gelijke hoogte. Roald van Hout, niet slim stond met zijn rug naar het doel, deed aan ouderwets pootje haken bij Daan van den Broek. Vereijken kon niets anders dan naar de witte kalkstip wijzen. Tegen alle voetbal wetten in ging Van den Broek zelf achter de bal en verweest die wet naar het rijk de fabelen en scoorde 1-1. Veel balverlies bij de Udenaren waar plots alle precisie ontbrak in die fase. Erger werd het in de 59e minuut. Willem Tieben verslikte zich in Jesse Mouws die vervolgens twee man liet staan of ze lucht waren gaf af, kreeg de bal weer terug en schoot Moerse Boys op voorsprong. Een prachtige en schoonheid van een treffer. Dit was onmiddellijk een sein om tijd te gaan rekken. Veel theater en gespeelde blessures. Vereijken wees vaak theatraal naar zijn horloge, maar kon er eigenlijk niet veel mee. De gerechtigheid voor de Udenaren kwam in de 62e minuut. Van Lankveld bracht een vrije trap in het keepersgebied die door de opgekomen Rick Wouters langs een grabbelende Machielse werd gekopt: 2-2. Het punt was heilig voor de ploeg uit Zundert en daar werd de volledige vertragingslade voor open getrokken. UDI daarentegen had niet te klagen dat Udens natrappen door Vereijken over het hoofd werd gezien. Met nog een grote één-op-één kans voor Van Hout, maar de smoking gun ontbrak bij de Udenaar en zag zijn inzet stranden op de Zundertse doelman. Geen lekker begin voor de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif, die dat ongetwijfeld graag anders had gezien en hij niet alleen.

UDI'19/CSU Michiel Merks, Tufan Koca (77. Jorg Verhoeven) Willem Tieben (64. Raoul Oomen), Thijs van der Linden, Wietse van Lankveld, Robin Walk, Sam Wassenberg, Roald van Hout, Hidde van Dongen, Rick Wouters, Ferhat Coskun (64. Dick Smits)