Afbeelding

Geslaagd groepsweekend Scouting Uotha

Algemeen 633 keer gelezen

UDEN | Het groepsweekend van Scouting Uotha vond afgelopen weekend plaats. Van vrijdag 30 augustus tot zondag 1 september is er veel gedaan om detective duo James en de Wit in Uden te helpen. Alle leden van scouting Uotha hebben hun best gedaan en de klus tot een goed einde weten te klaren. Alle Udenaren hebben vast en zeker scouts zien speuren in het dorp, bij Bedaf of in de wijken. Het kwam op zaterdagavond tot een heuse aanhouding van de dader op Uden-Zuid.

Scouting Uotha opent het begin van het seizoen altijd met een groepsweekend. Ruim 130 leden zijn het hele weekend bij Het Kompas in het Sportpark, ze kamperen, eten, spelen, maken een kampvuur, doen allerlei activiteiten met elkaar en maken veel plezier. Vrijdagavond begon met een zoektocht naar aanwijzingen in het centrum van Uden. "Ik had nog nooit achter alle lantaarnpalen en verkeersborden in Uden gekeken, maar nu wel Ik voel me een echte detective", aldus een lid van de groep. Dat was dan ook de bedoeling. Het spel bracht de juiste leden op de juiste positie. Zaterdag kwamen James en De Wit de leden om versterking vragen bij het oplossing van een heuse roof in een woning. De vaardigheden die je daarvoor nodig hebt, werden eerst geoefend: vingerafdrukken maken, DNA controleren, sporenonderzoek afnemen, training in moedigheid en doorzettingsvermogen, verdedigingstechnieken en nog veel meer. Later konden de verdachten worden verhoord en werd het signalement van de dader bekend.

Na het eten van heerlijke pannenkoeken, was het de taak aan de oudste leden om de dader te gaan opsporen en aanhouden. De jongste leden deden een grootse quiz in het Sportpark. Op zondag is het feest: alles is goed gegaan, de scouts hebben het team James en de Wit geholpen en dat mag gevierd worden. Ook was het tijd om de leden die naar een andere groep gaan afscheid te laten nemen en over te laten gaan naar de nieuwe groep. Dit gebeurde met een stormbaan met lasergame handicap. Iedereen die dit leest en enthousiast is om de leidingteams te versterken: neem contact op met groepsbegeleider@uotha.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant